تفاوت انواع بد افزار در چیست؟

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

بدافزار ها (Malware)

Malware یا بد افزار از دو واژه تشکیل شده

Mal مخفف Malicious  یعنی مخرب و Ware مخفف Software یعی نرم افزار

تمامی کد های مخربی که نوشته می شود زیر مجموعه Malware یا بد افزار قرار میگرد برخی از انواع بد ازار ها عبارتند از ویروس ها کرم ها،تروجان ها، و جاسوس افزار ها  و…..  .

ویروس (Virus)

یک ویروس کامپیوتری نوعی بد افزار میباشد که با قراردادن یک کپی از خود و تبدیل شدن به بخشی از یک یرنامه  در کل سیستم انتشار پیدا میکند. بیشتر به شکل فایل اجرایی (exe.) میباشند .اکثر ویروس ها صرفا برای کم کردن سرعت سیستم هستند در حالیکه تنها پنج درصد ویروس ها شکل مخرب داشته و به فایلها آسیب می رساند  میتواند و در بعضی مواقع میتواند سیستم را ویران کند.ویروس ها هر چه درسیستم بماند فایلهای بیشتری آلوده می شود و ویروس ها به طور وابسته است و بطور کدهایی است که خود را به فایهای موجود اضافه می کند.

کرم (Worm)

کرم ها نیز زیر شاخه ای از ویروسها هستند با این تفاوت که یک کرم اینترنتی فایهای دیگر را آلوده نمی کند ، در عوض یکبار خود را در سیستم نصب کرده و به دیگر سیستم ها شیوع می یابد .تفاوت دیگر کرم  با ویروس این است که ویروس ها وابسته به فایل ها هستند در حالی که کرم ها مستقل اند و تفاوت دیگر این است  ویروس ها هرچه در سیستم بماند بیشتر منتشر میشود با این حال  کرم ها هرچه در سیستم بماند نمونه ی ساده ای از خود بصور کد ایجاد میکنند.

تروجان (Trojan)

تروجان بد فزار یست که برعکس ویروس ها تکثیر نمی شوند ولی به اندازه ی ویروس ها مخربند.لغت تروجان برگرفته از افسانه ی یونانی جنگ تروجان است ، در این داستان یونانی از از طریق هدیه دادن اسب چوبی بزرگ به دشمنانشان تعدادی سرباز به قلعه آن ها فرستاده شد >این سرباز ها از داخل اسب بیرون آمده و درب قلعه را باز کردند تا سربازان اد قلعه شده و آن را فتح کردند،تروجان نیز دقیقا به همین گونه عمل میکند ابتدا وارد قسمت های مختلف شده و سپس راهی برای آسیب به آنها میابد.

روت کیت (Rootkit)

بد افزاری بسیار خطرناک تر از ویروس و کرم هاست که کنترل سیستم عامل را در اختیار میگیرد به گونه ای که کاربر متوجه آن نمی شود .روت کیت ها با اعمال تغییراتی در سیستم عامل به مقاصد خود دست میابند

در واقع کلمه root از دنیای لینوکس وارد دنیای ویندوز شده است و در آن به معنای حساب مدیر سیستم را root مینامند. روت کیت ها از نظر ساختار کلی بسیار شبیه  Trojan ها هستند با این تفاوت شناسایی آنها بسیار مشکل است زیرا روت کیت ها خود را جایگزین فایل های اصلی و مهم سیستم عامل میکنند و به هکر ها اجازه میدهند تا از طریق پنهان شدن در سیستم  نفوذ کنند.

بَک دُر (Backdoor)

بک دُر یا همان درپشتی به هکر ها این اجازه می دهد تا مکانیزم امنیتی معمول را دور بزند و در سطح ادمین به رایانه دسترسی داشته باشد و به راحتی به سرقت اطلاعات  و فایل ها بپردازد. معمولا هکرها بعد از نفوذ نرم افزارهای برای مشاهده تمام عبارت های تایپ شده توسط کاربر  نصب میکنند و بوسیله آن به حساب های شخصی فرد دسترسی پیدا میکنند

**به هممین علت درگاه های پرداخت اینترنتی برای تایپ اطلاعات کارت  کیبورد مجازی تعبیه کرده اند و استفاه از آن را امن میشمارند**

جاسوس افزار ها (Spyware)

جاسوس افزارها بد افزار هایی هستند که بر روی رایانه کاربر نصب میشوند و شروع به جمع اوری اطلاعات میکنند. جاسوس افزار ها از دید کاربر به دو می مانند و تشخیص آنها مشکل و در برخی موارد غیر قابل تشخیص اند.

در برخی موارد حتی میتوانند کاربر را به بازدید از یک صفحه ی خاص اینترنتی محبور کرده و یا حتی باعث کاهش سرعت اینرنت نیز گردند

پشتیبانی