دوربین مدار بسته چیست / دوربین مداربسته / دوربین مدار بسته یعنی چی / دوربین مدار بسته یعنی چه

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

دوربین مدار بسته چیست / دوربین مداربسته / دوربین مدار بسته یعنی چی / دوربین مدار بسته یعنی چه

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که دوربین مداربسته یعنی چه ؟! اگر در حال مطالعه این مقاله هستید قطعا تصمیم به نصب دوربین مدار بسته در منزل و یا هر ملک دیگری دارید تا امنیت و شادی را برای خودتان ، خانواده تان و یا حتی کارمندان و ساکنین آن ملک فراهم سازید. در این مقاله سعی کرده ایم برایتان شرح دهیم که دوربین مدار بسته یعنی چی ، تفاوت های انواع دوربین را برایتان مشخص کنیم ، نحوه نصب و نهایتا افزودن ویژگی های اضافی برای ایجاد امنیت بیشتر را مشخص نماییم. پس با رضوان همراه باشید!

دوربین مدار بسته چیست ؟

CCTV‌ مخفف تلویزیون مداربسته بوده و معمولا تحت عنوان نظارت تصویری شناخته می شود. واژه ” مدار بسته ” به این معنی است که برخلاف تلویزیون ” عادی ” که به طور گسترده برای عموم پخش می شود ، پخش معمولا به تعداد محدودی از نمایشگرها ( بسته ) منتقل می شود. شبکه های دوربین مداربسته معمولا برای شناسایی و جلوگیری از فعالیت های مجرمانه و ثبت تخلفات ترافیکی مورد استفاده قرار می گیرند ، اما کاربردهای دیگری نیز دارند. دوربین مدار بسته به منظور نظارت و یا سایر اهداف تصاویر و یا ویدئو ضبط می کند. این دوربین ها می توانند دوربین فیلمبرداری باشند و یا دیجیتال! Walter Bruch مخترع دوربین مداربسته بود. هدف اصلی دوربین مداربسته گرفتن نور و تبدیل آن به سیگنال ویدئویی است. زیربنای دوربین مداربسته یک سنسور CCD است. CCD نور را به سیگنال الکتریکی تبدیل کرده و سپس پردازش سیگنال این سیگنال الکتریکی را به سیگنال ویدئویی تبدیل می کند که می تواند روی صفحه ضبط یا نمایش داده شود. دوربین های ویدئویی یا آنالوگ هستند یا دیجیتال ، بدین معنا که آنها بر اساس ارسال سیگنال های آنالوگ یا دیجیتال به یک دستگاه ذخیره سازی مانند ضبط صوت تصویری یا رایانه رومیزی یا رایانه لپ تاپ کار می کنند.

سیستم های آنالوگ و دیجیتال کاملا متفاوت عمل می کنند اما شبکه های دوربین مداربسته مدرن از نرم افزار و سخت افزار تبدیل برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال استفاده می کنند. این فرآیند بازجوری کردن ( انجام دادن تغییر و تبدیل در ساختمان یا طرز کار و غیره و افزودن تجهیزات نوین‌ تر ) نامیده می شود. یک سیستم دوربین مدار بسته سنتی شامل موارد زیر است :

  • یک یا چند دوربین ( آنالوگ یا دیجیتال ) که هر کدام دارای یک لنز مجهز به سنسور تصویر هستند
  • ضبط کننده – یا ضبط کننده نوار ویدیوی تصویری استاندارد برای سیستم های آنالوگ ، یا ضبط مستقیم فیلم ( DVR ) یا ضبط ویدیوی شبکه ( NVR ) برای سیستم های دیجیتا
  • کابل ها – یا RJ45 برای دیجیتال یا کواکسیال ( هم محور ) برای آنالوگ
  • یک یا چند مانیتور که تصاویر به آنها منتقل می شود
  1. یک دوربین مداربسته با استفاده از حسگرهای تصویر ، تصاویر را از طریق لنز ضبط می کند.
  2. این تصاویر ( و اغلب صدا نیز ) به صورت بی سیم یا با کابل به ضبط کننده یا نوار منتقل می شوند. ضبط کنندگان ممکن است از نرم افزار تحلیلی و سایر فن آوری های هوشمند برای اسکن داده ها و ارسال هشدارهای خودکار به انسان یا سایر سیستم ها و دستگاه ها استفاده کنند. این نرم افزار مدیریت فیلم (VMS) منابع ویدئویی را ثبت ، ذخیره و تجزیه و تحلیل می کند. این نرم افزار اغلب خودآموز است و از الگوریتم های یادگیری ماشین (ML) استفاده می کند که از قابلیت هایی مانند تشخیص حرکت ، تشخیص چهره ، شمارش افراد و غیره استفاده می کنند.
  3. مانیتورها می توانند منفعلانه ( از طریق نرم افزا ر) یا به طور فعال ( توسط افراد ) کنترل شوند. شبکه های دوربین مدار بسته می توانند ، و باید ، خود نظارت داشته باشند.
  • آنالوگ – از اتصالات Bayonet Neill-Concelman (BNC) روی کابل های کواکسیال ( هم محور ) برای انتقال سیگنال های ویدئویی مداوم استفاده می کند. وضوح آنها نسبتا پایین است اما ارزان و موثر هستند. وسایل جانبی بیشتری در یک سیستم آنالوگ وجود دارد ، به عنوان مثال کابل های کواکسیال استاندارد معمولا صدا را انتقال نمی دهند. سیگنال های آنالوگ را می توان دیجیتالی کرد ، دیجیتالی شدن حتی با تجهیزات قدیمی تر نیز مقرون به صرفه است. تصاویر به کارت ضبط ویدئو احتیاج دارند و می توانند در رایانه شخصی یا ضبط صوت ذخیره شوند. با یک گام بالاتر ، HD آنالوگ امکان افزایش رزولوشن را نسبت به سیستم های سنتی (1080 پیکسل) فراهم می کند و با دوربین های آنالوگ و BNC سازگار است.
  • دیجیتال – سیگنال ها را در سطح دوربین دیجیتالی می کند. این سیستم ها به کارت ضبط ویدئو احتیاج ندارند ، زیرا تصاویر مستقیما در رایانه ذخیره می شوند اما به فضای نسبتا زیادی برای ذخیره ضبط نیاز دارند ، بنابراین معمولا به شدت فشرده می شوند.
  • شبکه یا IP – این سیستم ها با دوربین های آنالوگ یا دیجیتال استفاده می شوند ، از یک سرور ویدئو برای پخش تصاویر از طریق اینترنت استفاده می کنند. از مزایای آن می توان به WiFi و صدا ، هوش مصنوعی توزیع شده (DAI) برای تجزیه و تحلیل فیلم تصاویر ، دسترسی از راه دور ، ( POE ) و وضوح بهتر اشاره کرد. علاوه بر این ، دوربین های IP توانایی دربرداشتن دوربین های بیشتری را در یک دوربین دارند که می تواند زاویه وسیعی را پوشش دهد که به طور معمول ممکن است چندین دوربین یا سیستم دوربین را پوشش دهد.

کاربرد انواع دوربین مداربسته چیست ؟

کنترل جرم و جنایت

نظارت دوربین مدار بسته می تواند مجرمان بالقوه را باز دارد. در صورت وقوع جرمی ، فیلم های ویدئویی می توانند به نیروی انتظامی کمک کنند تا تحقیقات و بعدا شواهدی را برای پیگرد قانونی در دادگاه قانونی ارائه دهند. همراه با دوربین مداربسته ، صوتی ، حرارتی و انواع دیگر سنسورها می توانند به مقامات از وقایع غیرمعمول هشدار دهند ، به عنوان مثال آتش سوزی یا تیراندازی در یک مکان. برای مشاغل ، دوربین های مدار بسته می توانند فعالیت های مجرمانه داخلی را شناسایی و کنترل کنند. زندان ها ممکن است از نظارت ویدئویی برای جلوگیری از انتقال مواد مخدر و سایر کالاهای قاچاق به زندانیان توسط هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کنند. دوربین های امنیتی قادر به نظارت بر مناطقی هستند که به راحتی قابل دسترسی نیستند.

نظارت بر خیابان و شهر و جامعه

دوربین های مداربسته موجود در چراغ های راهنمایی رانندگی و سایر قسمت های مختلف شهرها مردم را برای جمع آوری آمار ترافیک و همچنین تصاویر اثبات کننده برای سرعت غیرمجاز کنترل می کنند. برخی از گره های حسی شامل دوربین های امنیتی هستند که تصاویر ضبط شده را تجزیه و تحلیل می کنند اما برای محافظت از حریم خصوصی افراد ، این تصاویر را منتقل یا ذخیره نمی کنند. به طور عمده ، تعداد محدودی برای استفاده توسط محققان ارشد به منظور “توسعه نرم افزار بینایی رایانه” ذخیره می شود. این پروژه با مقاومت برخی از ناظران حریم خصوصی روبرو شده است.سیستم های آنالوگ و دیجیتال کاملا متفاوت عمل می کنند اما شبکه های مدار بسته مدرن از نرم افزار و سخت افزار تبدیل برای تبدیل آنالوگ به دیجیتال استفاده می کنند. این فرآیند مقاوم سازی نامیده می شود.

ساختار اصلی دوربین مداربسته چیست ؟

  • بدنه دوربین : قاب اصلی و قاب پوششی ( بیرونی ) که نسبت به فضای مورد استفاده آن را انتخاب می ‌کنند
  • بخش‌های الکترونیکی دوربین : سنسور، بورد اصلی ، کانکتور و بورد تغذیه
  • لنز دوربین : لنز زوم یا موتور دار دوربین مداربسته نوعی از لنز است که امکان تغییر فاصله کانونی و در نتیجه زاویه دید دوربین را از راه دور مهیا می‌کند. این لنزها همچنین معمولا دارای فوکوس خودکار نیز هستند.
  • وظیفه لنز : اندازه چیپ تصویر دوربین‌ ها محدود و کوچک است. این موضوع باعث خواهد شد تصویر تشکیل شده بر روی چیپ تصویر بسیار محدود باشد. برای رفع این مشکل باید از وسیله ای برای متمرکز کردن نور بر روی چیپ تصویر استفاده شود. به این وسیله لنز می ‌گویند. لنز دوربین ‌های مداربسته معمولا از یک یا چند عدسی تشکیل شده که با توجه به فاصله کانونی ، قسمت مشخصی از تصویر رو به رو را بر روی چیپ تصویر ایجاد می ‌کنند. هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد ، تصویر را کمتر متمرکز می ‌کند و زاویه دید دوربین کمتر خواهد بود. از طرفی در دو دوربین با لنزهای با فاصله کانونی ثابت دوربینی که چیپ تصویر بزرگ‌ تری داشته باشد ، تصویر را با زاویه بیشتری نشان می ‌دهد.

انواع لنز دوربین‌ های مداربسته

  • لنزهای fix
  • لنزهای fix صنعتی
  • لنزهای fix مینی کمرا
  • لنزهای ( varifocal ) فاصله کانونی متغیر
  • لنزهای ( motorize ) موتوردار

انواع دوربین مدار بسته چیست

  1. دوربین مداربسته دام ( Dome ) : اصطلاح دام به معنای گنبد است. همان ‌طور که از معنای این دوربین‌ ها واضح است اصطلاح دام به شکل بدنه این نوع از دوربین‌ های مداربسته گفته می شود. این دوربین ها بیشتر برای نصب بر زیر سقف طراحی شده اند.
  2. دوربین مداربسته باکس ( Box ) : اصطلاح باکس به معنای جعبه است. این دسته از دوربین های مدار بسته ظاهری مستطیلی شکل و پلاستیکی دارند که لنز آن‌ ها به صورت جدا بر روی دوربین نصب می ‌شود.
  3. دوربین مداربسته بولت ( Bullet ) : اصطلاح بولت به معنای گلوله است. دوربین‌ های بولت دوربین‌هایی با بدنه معمولا استوانه ‌ای شکل و عموما فلزی هستند.
  4. دوربین مداربسته اسپید دام ( Speed dome ) : دوربین‌ های گردان را با نام‌ های متفاوتی می ‌شناسند. با قابلیت دوربین های Speed dome سیستم های مدار بسته ، دوربین را به هر جهتی که بخواهید می توانید بچرخانید.
  5. دوربین های مینیاتوری : دوربین های مینیاتوری همانگونه که از نامشان پیداست دوربین های کوچکی هستند که بیشتر به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود.
  6. دوربین مداربسته حرارتی ( Thermal ) : دوربین‌ های حرارتی یا گرمایی نوعی از دوربین‌ های مداربسته هستند که تصاویر خود را به جای نور با توجه به شکل حرارتی محیط می‌ سازند.

سه نوع محبوب ترین سیستم های دوربین مدار بسته عبارتند از :

  1. دوربین IP مستقل
  2. سیستم های ضبط فیلم دیجیتال
  3. سیستم های ضبط ویدئو شبکه

اکنون به شرح هر یک از این موارد می پردازیم :

دوربین IP مستقل

دوربین IP نوعی دوربین فیلمبرداری دیجیتال است که داده های کنترل را دریافت کرده و داده های تصویری را از طریق اینترنت ارسال می کند. برخلاف دوربین های آنالوگ CCTV ( تلویزیون مدار نزدیک ) ، آنها به هیچ دستگاه ضبط محلی نیاز ندارند ، بلکه فقط به یک شبکه محلی نیاز دارند. برخی از دوربین های IP برای مدیریت ضبط ، فیلم و زنگ هشدار به یک NVR ( ضبط کننده فیلم شبکه ) نیاز دارند. در حال حاضر ما روی دوربین های IP متمرکز خواهیم شد که می توانند بدون NVR کار کنند ، زیرا دوربین قادر است مستقیما روی کارت SD ضبط کند ( البته اگر دوربین از کارت SD پشتیبانی کند ).

دوربین های IP دیجیتال هستند و از طریق کابل Cat5 ( شبکه ) یا WiFi به یکدیگر متصل می شوند. رزولوشن دوربین های IP با مگاپیکسل اندازه گیری می شود. مدل قدیمی و شناخته شده این نوع دوربین ها Pan and Tilt است که برای ورود دوربین به هر کجا که بخواهد به آنجا مراجعه کند ، به ورودی کاربر نیاز دارد. اما نوع جدیدی از دوربین IP که به طور مداوم در حال ظهور است و نام آن IP-Fish-Eye می باشد ، هیچ قسمت متحرکی ندارد.

تفاوت NVR و DVR چیست ؟

اکنون می دانیم دوربین مداربسته چیست . دو نوع سیستم اصلی ضبط در بازار وجود دارد. اولین مورد DVR است که ارزان تر و راه اندازی آن آسان تر است. مورد دوم NVR است که نسبتا گران تر است و نیاز به دانش فنی دارد. DVR ( ضبط ویدئو دیجیتال ) عمدتا سیمی است و برای بی سیم کردن آن به تجهیزات خاصی نیاز دارید. [DVR] از دوربین های آنالوگ استفاده می کند که برای سیگنال به یک کابل دو هسته ای نیاز دارند. معمولا از کابل های کواکس استفاده می شود و برای برق نیاز به کابل اضافی دارید.

سیستم های NVR ( شبکه ضبط ویدئو ) از طریق کابل های اترنت یا بی سیم کار می کنند. کیفیت تصویر بالاتر (720p ، 1080p) با NVR در مقایسه با DVR قابل دستیابی است. اگر از گزینه های سیم دار استفاده کنید ، کابل های NVR اترنت خواهند بود. PoE نیز گزینه دیگری است ( قدرت و اترنت ) ، بدین معنا که هم برق و هم سیگنال از طریق یک کابل اترنت قابل ارسال است. در زمان خرید می توانید مدل بی سیم را نیز انتخاب کنید. تا به اینجا متوجه شده این که دوربین مداربسته یعنی چی ! NVR از دوربین های IP استفاده می کند ، زیرا این نوع دوربین ها با استفاده از کابل های اترنت یا WiFi در شبکه کار می کنند. هرچه HDD بزرگتر باشد ، بیشتر می توانید بازپخش کنید.

هرچه کیفیت دوربین بالاتر باشد ، از آنجایی که فضای بیشتری می گیرد کمتر بازپخش می کند. برخی نکاتی که باید در نظر بگیرید :

  • برخی از DVR ها دارای قابلیت NVR نیز هستند
  • از بسته های NVR ساخته شده در اطراف PoE اختصاصی خودداری کنید
  • همچنین از رمزگذاری اختصاصی ویدئو خودداری کنید

تنظیم ضبط ویدئو دیجیتال ( DVR )

تا به اینجا دانسته اید که دوربین مدار بسته چیست . ضبط کننده های دیجیتال ویدئو سیگنال های آنالوگ را از یک دوربین مدار بسته به قالب دیجیتال تبدیل می کند ، اطلاعات را در یک هارد ذخیره می کند و همچنین جریان ویدئویی زنده را به سایر دستگاه های شبکه ارسال می کند.

تنظیم شبکه ضبط ویدئو ( NVR )

شبکه ضبط ویدئو کیفیت نظارتی بسیار بالایی دارند. بنابراین باید به دوربین های IP متصل شوند و از این رو کیفیت تصویر بسیار بالاتری نسبت به DVR فراهم می کنند.

گسترش سیگنال NVR

فاصله بین NVR و دوربین IP آن تقریبا محدود است. فراتر رفتن از آن منجر به قطع ارتباط با دوربین IP شده و از این رو منبع اصلی دوربین متوقف می شود. اما روش هایی برای افزایش قدرت سیگنال وجود دارد. 3 روش اصلی برای گسترش سیگنال NVR عبارتند از :

  1. عملکرد تکرار کننده داخلی در دوربین IP یا
  2. یک سوئیچ شبکه ، یا
  3. روتر WiFi

اتصال DVR و یا NVR به اینترنت برای پخش زنده

دو روش برای اتصال به DVR یا NVR از طریق تلفن همراه یا رایانه شخصی وجود دارد :

  1. مسیر اتصال غیر مستقیم آسان تر است ، اما از طریق شخص ثالث عبور کرده و جریان آن کندتر است.
  2. مسیر مستقیم کمی پیچیده تر است ، اما از شخص ثالث عبور نمی کند و بنابراین سریعتر پخش می شود.

تفاوت انواع دوربین مدار بسته :

وقتی صحبت از امنیت کسب و کار شما مطرح می شود ، تفاوت انواع دوربین مدار بسته را باید در نظر بگیرید. نظارت در جامعه امروز سهم بزرگی دارد و با داشتن دوربین هایی در اطراف ما ، زندگی روزمره ما هر روز از سطح بالاتری از امنیت برخوردار است. آنچه که بسیاری از مردم نمی دانند این است که انواع مختلفی از دوربین مداربسته متناسب با موقعیت ها یا شرایط مختلف وجود دارد و انتخاب دوربین مناسب برای کاربرد مناسب واقعا حیاتی است. در ادامه قصد داریم شما را با تفاوت انواع دوربین مدار بسته بیشتر آشنا کنیم :

فناوری دوربین های دید در شب

این دوربین ها می توانند تصاویر رنگی را در شرایط بسیار کم نور ضبط کنند. تکنولوژی دید در شب را ی توان در شب و روز استفاده کرد و به لطف طیف گسترده ای از قابلیت ها عملکرد بهینه ای را ارائه می دهد. آنها مجهز به سنسورهای اسکن پیشرفته ½ ”CMOS هستند که به دستگاه اجازه می دهد تصاویر با کیفیت بالا را انتخاب کند و به منبع نور اضافی نیازی ندارد – که این یک دوربین نظارت بر امنیت شبانه مناسب است. مزیت این دوربین ها عبارتند از :

  • ویژگی های هوشمند : عبور از خط ، تشخیص صدا و چهره
  • می تواند برای بسیاری از اهداف استفاده شود
  • کیفیت بالا

دوربین های ANPR/LPR

دوربین های ANPR و LPR برای خواندن و ذخیره داده ها در بخش های ثبت استفاده می شوند. این دسته از دوربین ها یک راه حل ساده و کارآمد برای بسیاری از سازمان هایی از جمله عوارض ، مدیریت اقامت در هتل و پارکینگ ماشین ها می باشد. این دستگاه ها برای به دست آوردن اطلاعات فراوان در یک منطقه پرترافیک برای ایمن نگه داشتن هر مکان کمک می کنند. از دیگر مزایای دوربین های ANPR / LPR می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ویژگی های هوشمند : ذخیره سازی اطلاعات
  • می تواند اتومبیل هایی را که در یک مکان ممنوع شده اند شناسایی کند
  • اجازه می دهد تا یک کسب و کارها بدون مشکل پیش بروند

دوربین دام داخلی و خارجی

تفاوت انواع دوربین مدار بسته با دوربین های دام این است که این دسته از دوربین ها مناسب محیط های داخلی و خارجی هستند. شکل دوربین باعث می شود افراد بیننده نتوانند تشخیص دهند که دوربین به کدام سمت روبرو است ، که همین امر به دلیل طراحی منحصر به فرد آنهاست و مجرمان را از این امر بازمی دارد. از دیگر مزایای دوربین های دام داخلی و خارجی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • سهولت نصب
  • مقاوم در برابر آسیب دیدگی
  • دید در شب IR

دوربین مدار بسته بولت چیست ؟

دوربین مدار بسته بولت حالت استوانه ای و بلند دارند و برای استفاده در فضای باز ایده آل هستند. نقاط قوت آنها به طور خاص در برنامه هایی است که نیاز به مشاهده مسافت طولانی دارند. تفاوت انواع دوربین مدار بسته با این دوربین ها این است که در داخل محفظه نصب می شوند و در برابر گرد و غبار ، آلودگی و سایر عناصر طبیعی محافظت می شوند. دوربین ها به راحتی با یک براکت نصب می شوند و بسته به نیازهای برنامه در نظر گرفته شده آن دارای لنزهای ثابت یا واریفوکال هستند. از دیگر مزایای دوربین های بولت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • دید در شب IR
  • سایز جمع و جور و نصب راحت
  • وضوح تصویر با کیفیت بالا

دوربین مدار بسته دام چیست ؟

دوربین های مدار بسته دام نام خود را از ساختار گنبدی شکل خود گرفته اند. این دوربین‌ های امنیتی به گونه‌ ای طراحی شده‌ اند که در برابر تمام عناصر داخلی و خارجی مقاومت کنند. ساختار آنها به دوربین اجازه می دهد تا حتی در تنظیمات کم نور یا بدون نور به دلیل LED های مادون قرمز داخلی کار کند. همه دوربین‌ ها توانایی ارسال سیگنال‌ های ویدئویی را از طریق اینترنت دارند تا صاحب آن بتواند در هر زمان به فیلم دسترسی داشته باشد. در زیر برخی از مزایای نصب دوربین های امنیتی Dome آورده شده است :

تنوع و انعطاف پذیری

تا به اینجا متوجه شده اید که دوربین مدار بسته دام چیست . این دسته از دوربین های مدار بسته از نظر شکل ، اندازه و زاویه تنوع زیادی دارند. برخی از دوربین ها مجهز به دید در شب هستند در حالی که برخی دیگر دارای ویژگی های زوم پان شیب و سنسورهای حرکت هستند. این دوربین ها را می توان عملا در هر مکانی قرار داد – از چهارراه ها گرفته تا پارکینگ ها ، تا حیاط خلوت شخصی. یکی از نقاط قوت فروش دوربین‌ های مدار بسته دام ، گزینه‌ های پوشش وسیع منطقه است. زاویه باز دوربین گنبدی فضای دید حداکثری را فراهم می کند و در صورت مجهز بودن به سنسورهای مناسب می تواند به عنوان دوربین های نظارت پانوراما عمل کند.

احتیاط

دوربین های مدار بسته دام به دلیل طراحی ساده خود ، زیاد توجه را به خود جذب نمی کنند. بسیاری از کاربران این دوربین ها را در درهای ورودی ، کلیساها یا مکان های دیگری نصب می کنند که بازدیدکنندگان ممکن است دوربین های نظارتی را پیش بینی نکنند. ماهیت کم مشخصات نیز هنگام تلاش برای جلوگیری از خرابکاری مفید است. لنز دوربین محافظت شده است و باعث دوام بیشتر دوربین می شود. مردم معمولا نمی توانند تشخیص دهند که لنز دوربین به کدام جهت اشاره می کند ، بنابراین به سبک محتاطانه آن افزوده می شود و امیدواریم مجرمان را با احساس عدم اطمینان بازدارند. دوربین های مینیمالیستی تمایل دارند با محیط اطراف ترکیب شوند و سیستم امنیتی را کمتر مداخله جویانه جلوه دهند.

دوربین های مدار بسته C شکل

این مدل دوربین ها با لنزهای قابل جدا شدن امکان تغییر ساده لنز را برای برنامه های مختلف فراهم می کنند. تفاوت انواع دوربین مدار بسته با دوربین های C شکل این است که به لطف امکان استفاده از لنزهای ویژه با این دوربین ها می توانند مسافت بیش از 40 فوت را پوشش دهند ، در حالی که لنزهای مداربسته استاندارد فقط می توانند مسافت 35 الی 40 فوت را پوشش دهند. از دیگر مزایای دوربین های C-mount می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • می تواند از تغییرات در فن آوری پشتیبانی کند
  • برای استفاده در محیط داخلی موثر است
  • سایز بزرگ که باعث می شود به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند

دوربین مدار بسته روز / شب

این دوربین ها که قادر به کار در هر دو محیط عادی و کم نور هستند از عدم نیاز به روشن کننده مادون قرمز داخلی بهره مند می شوند ، زیرا به لطف تراشه های تصویربرداری بسیار حساس خود می توانند تصاویر تاریک و واضح را در تاریکی ثبت کنند. به همین دلیل ، این دوربین ها برای برنامه های نظارت بر فضای باز که دوربین های IR قادر به عملکرد مطلوب نیستند ایده آل هستند. از دیگر مزایای دوربین های شب / روز می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ضبط به دو صورت رنگی و سیاه / سفید
  • در دسترس بودن انواع متنوع
  • قابلیت مادون قرمز

دوربین های عکس حرارتی / دوربین های مادون قرمز

یکی از بهترین دوربین های نظارتی 24 ساعته در اطراف ارائه فرودگاه ها ، بنادر دریایی ، تابلوها و بسیاری از زیرساخت های مهم با تصاویر با کیفیت است. دوربین های مادون قرمز دارای LED های کوچکی هستند که لنز را احاطه کرده اند تا به شما کمک کند تا چهره های متحرک را با رنگ سیاه و سفید ضبط کنید. دوربین های تصویری حرارتی می توانند در مسافت های طولانی تا 300 متر دورتر را ببینند! از دیگر مزایای دوربین های مادون قرمز می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • متجاوزان را در فاصله 250 تا 300 متری شناسایی می کند
  • مناسب برای نور کم
  • تابش حرارتی از موانع بینایی عبور می کند

دوربین مدار بسته آنالوگ چیست ؟

یک سیستم آنالوگ شامل یک دوربین ( ها ) مجهز به یک تراشه CCD ( دستگاه متصل به شارژ ) است که نوری را که می گیرد به صورت ارقام درآورده و تصویر را برای پردازش می گیرد. برای فعال کردن ارسال تصویر به مانیتور یا ضبط کننده ویدئو ، تصویر دوباره به سیگنال آنالوگ مطابق با NTSC/PAL تبدیل می شود. برای کمک به مقایسه ، شایان ذکر است که حداکثر وضوح مجاز توسط NTSC/PAL معادل 0.3 مگاپیکسل است. اگر سیستم شما قدیمی است ، ممکن است نوارهای ویدیویی داشته باشید که نیاز به تغییر مکرر دارند. به احتمال زیاد سیستم شما دارای یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال (DVR) است که در آن تصاویر دیجیتالی شده ذخیره می شود. تصاویر بر روی یک درایور سخت معمولا بر اساس FIFO ذخیره می‌ شوند تا همیشه یک آرشیو ویدیوی متحرک در طی چند روز تعریف‌ شده توسط کاربر وجود داشته باشد. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که دوربین مدار بسته آنالوگ چیست ؟ دوربین های مداربسته آنالوگ تصاویر را در یک ضبط کننده دیجیتال ضبط کرده که فیلم را به فرمت دیجیتال تبدیل می کند. برای مشاهده ویدیو ، DVR باید به یک مانیتور یا روتر متصل شود تا از طریق یک شبکه داخلی برای دسترسی از راه دور پخش شود. دوربین‌ های مداربسته دیجیتال یا دوربین‌ های پروتکل اینترنتی با فرمت دیجیتال ضبط می‌ کنند ، بنابراین نیازی به فرآیند تبدیل نیست. داده های دیجیتال از طریق شبکه موجود به یک ضبط کننده ویدئوی شبکه اختصاصی ارسال می شود و از راه دور قابل دسترسی است.

دوربین مدار بسته دیجیتال چیست ؟

یک سیستم دیجیتال اغلب به عنوان یک “IP” نامیده می شود ، “IP” مخفف پروتکل اینترنت که زبان برنامه نویسی سطح پایینی است که برای انتقال داده ها بین رایانه ها استفاده می شود. در اصل یک دوربین IP مانند یک کامپیوتر کوچک است که می توان آن را در هر نقطه از شبکه قرار داد و در هر زمان از راه دور به آن دسترسی داشت. سیستم‌ های دوربین مدار بسته دیجیتال نیازی به DVR ندارند و در عوض از NVR ( ضبط‌ کننده ویدیوی شبکه ) استفاده می‌ کنند که می‌ تواند نرم‌افزار (VMS) باشد که روی یک کامپیوتر/سرور یا یک واحد مستقل اجرا می‌ شود. نیازی به تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال با تصاویر ذخیره شده در درایوهای RAID شبکه جدید یا موجود ( آرایه اضافی از دیسک های مستقل ) طبق دستور نرم افزار NVR نیست. تفاوت اصلی بین این دو سیستم ، توانایی دوربین های IP برای گرفتن تصاویر با کیفیت بالا و مگاپیکسلی است. از آنجایی که هر دوربین عملا رایانه کوچک خودش است ، می تواند تعدادی عملکرد پیشرفته از تشخیص حرکت تا شروع ضبط را انجام دهد. اکنون که می دانید دوربین مدار بسته دیجیتال چیست ، بسته به سیستم و نحوه تنظیم آن تصاویر را می توان ایمیل کرد ، در کارت حافظه داخلی ذخیره کرد یا به یک دستگاه ذخیره سازی خارجی منتقل کرد.

مزایای دوربین مدار بسته دیجیتال چیست ؟

کیفیت تصویر نظارتی بالاتر

دوربین های مدار بسته دیجیتال { IP } وضوح بسیار بالاتری نسبت به دوربین های مدار بسته آنالوگ ارائه می دهند. حتی بهترین دوربین های آنالوگ نیز نمی توانند کیفیت تصویر دوربین های دیجیتال را ارائه دهند. برخی از دوربین های دیجیتال IP حداقل 1.3 مگاپیکسل هستند ، این تقریبا سه برابر متوسط ​​وضوح بهترین دوربین‌ های آنالوگ است که دیدن جزئیاتی مانند پلاک‌ ها و شناسایی ویژگی‌ های فیزیکی مزاحمان را آسان‌ تر می‌ کند.

سیم کشی در سیستم دوربین مداربسته را کاهش می دهد

هنگام نصب و استفاده از دوربین مداربسته دیجیتال ، دردسر سیم کشی به حداقل می رسد. دوربین های IP فقط باید به یک سوئیچ شبکه یا شبکه بی سیم متصل شوند که سیگنال ها را به NVR منتقل می کند. به این ترتیب می‌ توانید دوربین‌ های بیشتری را بدون محدودیت تعداد پورت‌ های موجود در دستگاه ضبط ویدیوی دیجیتال خود (DVR) نصب کنید. دوربین‌ های IP که از طریق یک سوئیچ شبکه با قابلیت Power Over Ethernet (PoE) تغذیه می‌ شوند ، نیاز به منبع تغذیه جداگانه را از بین می‌ برند. نصب سیستم های دوربین مدار بسته دیجیتال به این دلایل می تواند بسیار ساده تر باشد.

انتقال دوربین مدار بسته قابل اعتماد و ایمن

انتقال دیجیتال توسط سایر دستگاه های بی سیم آنالوگ مختل نمی شود. اکثر سیستم های دوربین مدار بسته دیجیتال دارای رمزگذاری داخلی هستند که از دسترسی غیرمجاز به فیلم های ضبط شده شما جلوگیری می کند. همچنین از داده ها معمولا روی یک آرایه اضافی از دیسک های مستقل (RAID) نسخه پشتیبان تهیه می شود که در صورت خرابی هارد دیسک های پشتیبان تهیه می کند.

پوشش دوربین مداربسته بیشتر

به طور معمول دوربین های دیجیتال مناطقی را تا سه برابر بیشتر از دوربین های آنالوگ پوشش می دهند. همچنین به احتمال زیاد عملکرد زوم بدون اینکه خیلی دانه دار شوند ، دارند. این بدین معناست که قیمت واحد بالاتر نصب دوربین های دیجیتال ممکن است با عدم نیاز به تعداد زیادی دوربین برای پوشش کل تجارت شما متعادل شود.

قابلیت دسترسی از راه دور به سیستم نظارت

نصب دوربین های مدار بسته IP به افراد در هنگام تعطیلات یا کار در خارج از کشور آرامش خاطر می دهد. همچنین نه تنها امکان مشاهده فیلم وجود دارد ، بلکه می توانید موقعیت دوربین را از یک مکان راه دور کنترل کنید.

تجزیه و تحلیل دقیق فیلم دوربین مدار بسته

دوربین‌ های دیجیتال تجزیه و تحلیل ویدیویی بیشتری نسبت به دوربین‌ های آنالوگ ارائه می‌ کنند ، از جمله توانایی پرچم‌ گذاری حرکت غیرعادی و ارسال هشدار به مالک. توانایی خواندن داده ها نیز امکان جستجوی فعالیت در یک منطقه خاص روی تصویر را فراهم می کند. سیستم های مداربسته آنالوگ به طور گسترده ای به عنوان یک شکل قدیمی از سیستم های امنیتی در نظر گرفته می شوند ، به طوری که دوربین های مدار بسته دیجیتال به طور فزاینده ای در همه زمینه ها – از جمله هزینه – رقابتی می شوند.

رزولوشن دوربین مدار بسته چیست ؟

مشتریان اغلب هنگام خرید و یا نصب دوربین های مدار بسته ، در مورد اینکه ” رزولوشن دوربین مداربسته چیستسوال می پرسند. به طور طبیعی یک مشتری می خواهد قبل از تصمیم گیری برای خرید بداند وضوح تصویر از یک سیستم چقدر واضح است! رزولوشن دوربین مدار بسته در ابعاد پیکسل عمودی و افقی اندازه گیری می شود و معمولا با قابلیت های دوربین و ضبط کننده ای که برای نصب نظارت دوربین مدار بسته خود استفاده می کنید محدود می شود. سیستم های دوربین مدار بسته از سیگنال ویدئویی آنالوگ استفاده می کنند. برای مشخصات تلویزیون ( که دوربین مدار بسته از آن استفاده می کند ) بالاترین وضوح قابل ضبط و ذخیره 704X480 و 720X576 است. این وضوح به عنوان وضوح D1 شناخته می شود. یک دوربین مداربسته سطح بالا قادر به ضبط با وضوح D1 است. باز هم این بالاترین وضوح موجود برای ضبط در سیستم های دوربین مدار بسته است. اگر کسی چیز دیگری به شما می گوید ، اشتباه می کند. اکنون به شرح رزولوشن های مختلف دوربین های مدار بسته می پردازیم. پس با آس همراه باشید!

رزولوشن دوربین مدار بسته HD

در اینجا یک به روز رسانی مهم است! در ابتدای سال 2015 فناوری جدیدی به نام آنالوگ با وضوح بالا (AHD CCTV) معرفی شد که از وضوح تصویر 720p و 1080p HD پشتیبانی می کند. دوربین های AHD به سختی به دستگاه های DVR با استفاده از همان نوع کابل کواکسیال مانند دوربین های مداربسته سنتی (معمولا RG59) متصل می شوند. دوربین ها نیز دقیقا شبیه دوربین مدار بسته آنالوگ هستند. کاربران باید از DVR سازگار با AHD با دوربین های AHD استفاده کنند.

  • رزولوشن 1080P : یعنی 1920X1080
  • رزولوشن 720P : یعنی 1280X720
  • رزولوشن D1 : یعنی 704X480
  • رزولوشن CIF : یعنی 352X240
  • رزولوشن QCIF : یعنی 176X120

رزولوشن دوربین مدار بسته D1

رزولوشن دوربین مداربسته D1 مقدار 704X480 پیکسل است و بالاترین وضوحی است که سیستم دوربین مدار بسته می تواند در آن ضبط کند. ضبط‌ کننده‌ های ویدئویی دیجیتال با کیفیت بالا این وضوح را ارائه می دهند و تنها ضبط‌ کننده‌ های با کیفیت بالا می‌ توانند وضوح D1 را با سرعت 30 فریم در ثانیه ضبط کنند. دوربین‌ های مدار بسته Pros سیستم‌ های DVR مبتنی بر رایانه شخصی و مستقل را ارائه می‌ دهد که می‌ توانند با وضوح D1 ضبط کنند.

وضوح دوربین مدار بسته CIF

رزولوشن دوربین مداربسته CIF مقدار 352 در 240 پیکسل است و یک چهارم رزولوشن D1 است. این رزولوشن معمولا برای ضبط کننده های DVR مستقل سطح متوسط هنگام ضبط ویدیوی بلادرنگ استفاده می شود. همچنین معمولا توسط سیستم‌ های سطح بالاتر برای مشاهده اینترنت از راه دور استفاده می‌ شود ( زیرا پخش ویدئو D1 برای دوربین‌ های متعدد از پهنای باند زیادی استفاده می‌ کند ).

وضوح دوربین مدار بسته QCIF

رزولوشن دوربین مداربسته QCIF مقدار 176×120 پیکسل است و یک چهارم اندازه وضوح CIF است. این وضوح معمولا برای مشاهده از راه دور از یک دستگاه تلفن همراه ( تلفن همراه ) استفاده می شود.

پشتیبانی