علت کم نور شدن صفحه تلویزیون سامسونگ، الجی و سایر برندها

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام تماشای تلویزیون، نور آن به‌صورت ناگهانی کم شود. علت کم نور شدن نمایشگر تلویزیون‌ها در بیشتر مواقع، به تنظیمات نور تلویزیون مربوط می‌شود و لزوماً مشکل فنی نیست. برای مثال، گاهی‌اوقات در تلویزیون‌های هوشمند شاید با کم‌ و زیاد شدن نور نمایشگر مواجه شوید که معمولاً به فعال شدن سنسور تشخیص نور محیط مربوط می‌شود. در چنین شرایطی، می‌توانید از طریق منوی تنظیمات ویژگی مذکور را غیر‌ فعال کنید. گاهی نیز علت کم شدن نور نمایشگر به خراب شدن بک لایت یا پنل دستگاه برمی‌گردد.

دلایل کم نور شدن صفحه تلویزیون

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، کم‌نور شدن تلویزیون می‌تواند دلایل مختلف نرم‌افزاری و سخت افزاری داشته باشد. در ادامه تمامی دلایل را بررسی می‌کنیم.

تنظیمات روشنایی تلویزیون

تنظیمات بک لایت (Backlight) نخستین بخشی است که در تنظیمات نور صفحه تلویزیون باید به آن توجه داشته باشید. برای این منظور، باید وارد منو تلویزیون شوید و به تنظیمات تصویر بروید و در مرحله بعد، گزینه نور زمینه یا بک لایت را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که اگر تنظیمات نور زمینه را تا گزینه آخر افزایش دهید، موجب کم شدن عمر لامپ تصویر و پس از مدتی کم شدن نور صفحه تلویزیون شما می‌شود. نور زمینه را تا حدی افزایش دهید که به کیفیت مناسبی از تصویر تلویزیون دست پیدا کنید.

 

سنسور ECO تلویزیون

نسل جدید تلویزیون‌ها از سیستم ذخیره انرژی یا Energy saving برخوردار هستند. با فعال ‌بودن این گزینه به‌طور خودکار، نور صفحه تلویزیون با نور محیط سازگار خواهد شد. به این قابلیت در بعضی از دستگاه‌ها Eco نیز گفته می‌شود. حتماً در گوشی‌های هوشمند خود با قابلیت اکو مواجه شده‌اید. در زمانی‌ که این قابلیت فعال است، هنگام روز و نور زیاد محیط، نور نمایشگر افزایش پیدا می‌کند و در تاریکی و شب، نور صفحه به حداقل می‌رسد؛ اما گاهی این قابلیت درست عمل نمی‌کند. ممکن است در صورت وجود نور زیاد در محیط، نور صفحه را زیاد کند و حین شب در نور کم، نور تصویر را کاهش دهد.

برای رفع مشکل کم نور شدن ناگهانی تلویزیون، بسته به نوع و برند به تنظیمات تلویزیون بروید و گزینه تنظیمات تصویر را انتخاب کنید، سپس گزینه ECO یا صرفه‌جویی انرژی را غیر فعال کنید. با غیر فعال کردن این گزینه در اکثر مواقع مشکل برطرف می‌شود.

کابل و گیرنده دیجیتال تلویزیون

از دیگر علل کم شدن ناگهانی نور نمایشگر تلویزیون می‌توان به خرابی کابل‌های متصل به دستگاه اشاره کرد. اهمیت این موضوع را نباید نادیده گرفت که اغلب کاربران توجه کمی به این موضوع می‌کنند. برخی کابل‌هایی که امروز در بازار موجود هستند، از کیفیت پایینی برخوردارنز و خیلی زود از کار می‌افتند. هنگام بروز مشکل شاید نرم‌افزار دستگاه هیچ مشکلی نداشته و ایراد از کابل فرسوده و خراب باشد. اگر مدت زیادی است که از یک کابل استفاده کرده‌اید، توصیه می‌کنیم اول وضعیت کابل را بررسی کنید و اگر مشکل دستگاه شما برطرف نشد، موارد دیگر را امتحان کنید.

 

سوختگی پیکسل تلویزیون

سوختگی پیکسل‌ها مشکل شایعی مخصوصاً در تلویزیون‌های OLED محسوب می‌شود که منجر به کاهش نور نمایشگر تلویزیون می‌شود. برای جلوگیری از این مورد، باید توجه داشت که تصویر تلویزیون نباید برای زمان طولانی ثابت بماند. مدت‌زمان پخش تصاویر ثابت که باعث سوختگی پیکسل می‌شود، در نوع پنل و برندهای مختلف تفاوت دارد. پخش تصویر ثابت هنگامی اتفاق می‌افتد که مثلاً شما در حال گوش دادن به شبکه‌های رادیویی از طریق تلویزیون باشید. در این حالت، تصاویر ثابتی در مدت‌زمان زیاد از تلویزیون پخش می‌شوند که می‌تواند آسیب‌زننده باشد.

سعی کنید شدت نور تصویر را مناسب و ثابت نگه دارید. اغلب نمایشگر تلویزیون‌ها کالیبره نیستند و حداکثر تنظیمات کنتراست و روشنایی تصویر، به بالاترین حد خود تنظیم می‌شوند. توجه کنید در اینجا منظور از کنتراست پایین، ثابت نگه ‌داشتن یکنواختی نور تصویر است. تا حدی که در مناطق خاص صفحه‌نمایش، فشار کم‌تری ایجاد کنیم. رعایت استانداردهای موجود باعث پیش‌گیری از خرابی و کم نور شدن تصویر تلویزیون می‌شود.

خرابی بک لایت تلویزیون

از مهم‌ترین دلایل کم شدن نور صفحه تلویزیون خرابی قطعه بک لایت است. توجه داشته باشید که بک‌لایت‌ها قبل از خرابی کامل، شروع به چشمک زدن می‌کنند و با خاموش و روشن شدن آن‌ها شما در جریان وضعیت غیرعادی تصویر، قرار می‌گیرید. خرابی یک لامپ باعث فشار بر لامپ‌های سالم نیز می‌شود و ایجاد خرابی مجدد بر بک‌لایت‌های دیگر می‌کند. در‌ صورت مشاهده این وضعیت، بهتر است با متخصصان ماهر در این زمینه مشورت کنید.

کم نور شدن بخشی از صفحه تلویزیون

کم‌نور شدن بخشی از صفحه تلویزیون مربوط به پنل است. به‌طور کلی، پنل از مهم‌ترین اجزای تلویزیون محسوب می‌شود که باعث نمایش تصاویر روی صفحه‌نمایش می‌شود. توجه داشته باشید که پنل تلویزیون دارای طول عمر مشخصی است و علت کم نور شدن ناگهانی تلویزیون می‌تواند به خرابی و ایجاد اشکال در پنل دستگاه ارتباط داشته باشد. به‌دلیل استفاده بیش‌از‌حد از تلویزیون ممکن است پنل دستگاه مشخصات و روشنایی ابتدایی خود را نداشته باشد و به‌اصطلاح عمر مفیدش به پایان برسد. در‌صورت بروز چنین مشکلی، بهتر است موضوع را با نمایندگی‌ها و افراد خبره در این زمینه در میان بگذارید.

علت کم نور شدن تلویزیون اسنوا

 

علت کم نور شدن ناگهانی تلویزیون اسنوا نیز دقیقاً مانند موارد مطرح‌شده می‌تواند به بک لایت یا نور پس‌زمینه آن بستگی داشته باشد. دلیل خرابی نور پس‌زمینه می‌تواند موارد زیر باشند:

  • افزایش ناگهانی جریان برق
  • معیوب بودن لامپ‌های LED بک لایت
  • اختلال در برد درایور LED
  • ایراد پاوربرد/برد اصلی
  • آسیب‌های فیزیکی یا آب‌خوردگی

تشخیص خرلبی نور پس زمینه تلویزیون اسنوا

از نشانه‌های خرابی نور پس زمینه تلویزیون اسنوا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • با این که تلویزیون روشن است، اما تصویری نشان داده نمی‌شود.
  • کم نور بودن صفحه تلویزیون (احتمال وجود مشکل در لامپ‌های LED).
  • سوسو زدن صفحه نمایش (عمر LEDها دارد به پایان می‌رسد).
  • تیره شدن بخشی از صفحه تلویزیون
  • وجود نقاط روشن روی صفحه تلویزیون
  • خروج نور از لبه‌های تصویر تلویزیون یا نشت نور که نشان‌دهنده حرکت لامپ‌های LED درون تلویزیون است.
 

علت کم نور شدن صفحه تلویزیون ایکس ویژن

کم نور شدن تصویر تلویزیون ایکس ویژن نیز مانند دیگر تلویزیون‌ها به مجموعه‌ای از دلایل بالا مرتبط باشد. در تلویزیون‌های ایکس ویژن نیز بهتر است اول کنتراست تصویر، میزان روشنایی صفحه تلویزیون و کابل‌ها و دستگاه جانبی متصل به تلویزیون را بررسی کنید. چنانچه مشکل کم شدن نور صفحه تلویزیون حل نشد، با تعمیرکار کاردان تماس بگیرید تا مشکل بک لایت صفحه را رفع کند.

علت کم نور شدن صفحه تلویزیون تی سی ال

شرکت تی سی ال یک شرکت چندملیتی چینی است که در بازار ما نیز به‌دلیل محصول خوش‌قیمت طرفداران خود را دارد. کم نور شدن تصویر تلویزیون تی سی ال جزء معایب متداول این محصول به‌حساب می‌آید و مانند دیگر برندها، علت عمده این اختلال به خرابی بک لایت یا نور پس زمینه بازمی‌گردد. البته به یاد داشته باشید که قبل از تماس با تعمیرکاران، راهکارهای زیر را تست کنید. چرا که ممکن است علت کم نور شدن ناگهانی تلویزیون شما عوامل زیر باشند:

  • روشنایی تصویر را چک کنید تا تصادفاً کم نشده باشد.
  • کابل‌ها یا دستگاه‌های جانبی را چک کنید.
  • از طریق منو، کنتراست تصویر را بالا ببرید.
  • احتمال دارد پایین بودن کنتراست تصویر صفحه را کم نور نشان دهد.
 

علت کم نور شدن صفحه نمایش تلویزیون سامسونگ

بررسی علت کم نور شدن صفحه تلویزیون سامسونگ معمولا از طریق تنظیمات تلویزیون است و موارد اصلی که باید بررسی شوند:

  • تنظیمات صرفه جویی در انرژی (Energy Saving) را غیرفعال کنید.
  • حالت تصویر را تغییر دهید (بیشترین حالت روشنایی).
  • بررسی قدرت سیگنال
  • عملکرد تشخیص نور محیط را غیرفعال کنید.
  • به روز بودن سیستم عامل تلویزیون و مشکلات دستگاه‌های جانبی را بررسی کنید.

کم و زیاد شدن نور صفحه تلویزیون سامسونگ

یکی از علت‌های کم و زیاد شدن نور تلویزیون سامسونگ و دیگر برندها به‌صورت خودکار، فعال بودن قابلیت تشخیص نور محیط است. عملکرد تشخیص نور محیط که در برخی از مدل‌های قدیمی سنسور ECO نیز گفته می‌شود، نور اتاق را اندازه گیری می‌کند و روشنایی صفحه را به‌طور خودکار تغییر می‌دهد تا مصرف برق کاهش پیدا کند. صفحه نمایش تلویزیون در یک اتاق با نور زیاد، روشن‌تر و در یک اتاق تاریک، تیره‌تر خواهد شد.

برای غیر فعال کردن این قابلیت به صورت زیر عمل کنید:

  • مدل‌های ۲۰۱۶ یا قدیمی‌تر System> Eco Solution> Eco Sensor> On or Off
  • مدل‌های ۲۰۱۷ یا جدیدتر General > Ambient Light Detection > turn on or off

تنظیمات نادرست تلویزیون

حالت نمایش تصویر تلویزیون خود را از طریق منو> تصویر> حالت تصویر، روی حالتی که برای شما بهترین نور را فراهم می‌کند، بگذارید (همچنین می‌توانید سایر تنظیمات نور تلویزیون مانند نور زمینه، درخشندگی و روشنایی را از طریق همین منو تنظیم کنید).

ضعف قدرت سیگنال

گاهی علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون سامسونگ می‌تواند ضعف قدرت سیگنال و کیفیت سیگنال دستگاه متصل باشد. برای بررسی مشکل اطلاعات سیگنال را بررسی کنید. برای این کار از طریق دکمه Home یا Menu وارد تنظیمات و مسیر زیر شوید:Settings > Support > Self Diagnosis > Signal Information.

وجود مشکل در دستگاه های جانبی

دستگاه‌های جانبی را یکی‌یکی تست کنید، اگر مشکل نور کم تلویزیون سامسونگ فقط هنگام استفاده از یکی از دستگاه‌های جانبی اتفاق می‌افتد، پس مشکل از تلویزیون نیست. در این صورت کابل متصل به دستگاه مشکل دار را بررسی کنید. آن را با یک کابل دیگر که از سالم بودن آن مطمئن هستید امتحان کنید. اگر پس از بررسی موارد فوق مشکل برطرف نشد، مواردی را که در ادامه به‌ آن‌ها اشاره می‌کنیم، بررسی کنید.

تنظیمات تصویر تلویزیون را ریست کنید

تنظیمات تصویر تلویزیون خود را ریست کنید و بررسی کنید که آیا مشکل برطرف شده است یا خیر. اگر مشکل پابرجا بود، از طریق منو> پشتیبانی> خودعیب‌یابی، عیب‌یابی خودکار تلویزیون سامسونگ را برای بررسی ایرادات بخش‌های مختلف مانند تصویر یا تنظیم مجدد اجرا کنید.

نرم افزار و سیستم عامل تلویزیون را بروز رسانی کنید

اگر سیستم‌عامل و نرم‌افزار تلویزیون به‌روزرسانی نشده است، آن‌ها به‌روز کنید و ببینید که آیا مشکل کم نور شدن صفحه برطرف شده یا خیر.

 

دلایل کم‌نور شدن صفحه تلویزیون ال جی

رفع علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون ال جی در اکثر مواقع مربوط به تنظیمات نور تلویزیون یا تنظیمات تصویر آن است. البته توجه کنید که کیفیت تصویر، ذهنی است و همه‌چیز به ترجیحات فردی شما بستگی دارد. در مورد نور تصویر مربوط به HDR، تنظیمات تصویر برای این برنامه‌ها داخل خود برنامه تعبیه شده و به طور کلی نسبت به سایر فیلم‌ها تاریک‌تر هستند (امکان ایجاد تضاد واضح بین مناطق تاریک و روشن یک صحنه را می‌دهد). بنابراین به دلیل ماهیت HDR نمی‌توان این تنظیمات را لغو کرد.

فعال بودن تنظیمات صرفه جویی تلویزیون ال جی

مورد دیگری که می‌تواند علت کم‌نور شدن صفحه تلویزیون ال جی یا کم و زیاد شدن نور تلویزیون باشد، تنظیمات مربوط به صرفه‌جویی انرژی است. برای غیرفعال کردن این عملکرد مراحل زیر را دنبال کنید:

  • به منو تصویر بروید (Setting> Advanced> Picture)
  • گزینه صرفه جویی انرژی را انتخاب کنید (Energy Saving)
  • گزینه صرفه جویی انرژی را خاموش کنید.

نکته: دقت کنید که حتماً از سالم بودن کابل‌ها و دستگاه‌های جانبی که به تلویزیون خود متصل کرده‌اید اطمینان حاصل کنید. چراکه علت کم شدن نور تلویزیون می‌تواند وجود ایراد در این موارد نیز باشد.

اگر با انجام تنظیمات نور تلویزیون و انجام راهکارهای بیان‌شده نتوانستید مشکل کم شدن نور تصویر تلویزیون خود را برطرف کنید، از تکنسین‌های حرفه‌ای و باتجربه تعمیرات تلویزیون ال جی کمک بگیرید.

کم نور شدن نور تلویزیون های OLED

تلویزیون‌ های OLED از نور پس زمینه متفاوتی نسبت به تلویزیون‌های LED یا LCD معمول استفاده می‌کنند و نمی‌توانند به همان سطح روشنایی برسند. بااین‌حال، می‌توانید تنظیمات نور تلویزیون ال جی را برای افزایش نور پس زمینه و روشنایی تنظیم کنید. این کار را می‌توانید از بخش تنظیمات تصویر انجام دهید.

علت کم نور شدن صفحه تلویزیون سونی

گاهی وقت‌ها در تلویزیون‌ های سونی حس می‌کنیم قسمتی یا تمام تصویر کم‌‌نورتر از قبل شده است. انگار هاله‌ای تیره روی صفحه نمایش دیده می‌شود. در این حالت بهتر است چند راهکار ساده را امتحان کنیم. اگر این راهکارها به نتیجه نرسیدند، به احتمال زیاد مشکل اصلی از بک لایت تلویزیون خواهد بود. بک لایت قطعه‌ای محسوب می‌شود که تأمین نور تلویزیون به عهده آن می‌باشد.

دلیل دیگر کم شدن ناگهانی نور صفحه تلویزیون می‌تواند به فسفر استفاده‌شده در تلویزیون‌های LCD و پلاسما مربوط باشد. در این تلویزیون‌ها مقادیر مختلفی فسفر استفاده می‌شود که طول عمر متفاوتی دارند. بعد از مدتی که از استفاده کردن از تلویزیون بگذرد، فسفر موجود از بین می‌رود و باعث کم شدن نور صفحه تلویزیون می‌شود.

پیش از اینکه با تعمیرکار تماس بگیرید، بهتر است راهکارهای زیر را امتحان کنید:

  • روشنایی صفحه تلویزیون را از طریق منو تنظیم کنید.
  • روی گزینه روشنایی بروید و مطمئن شوید که ایراد از آن نیست.
  • کابل‌ها و دستگاه‌های جانبی را امتحان کنید.
  • ممکن است دلیل اصلی خرابی، کابل‌ها یا مشکلات مربوط به دستگاه‌های جانبی باشند.
  • کنتراست تصویر را تنظیم کنید. به این ترتیب که نسبت کنتراست را جوری تنظیم کنید که رنگ سفید کاملاً سفید و رنگ سیاه کاملاً سیاه (نه خاکستری) دیده شود. هر چقدر عدد مربوط به کنتراست تصویر بالاتر باشد، تصویر واضح‌تر و واقعی‌تری خواهید داشت.

تعویض لامپ بک لایت تلویزیون سونی

اگر از تلویزیون سونی پروجکشن استفاده می‌کنید، در‌صورتی‌که با کم شدن نور تصویر تلویزیون سونی مواجه شدید و تنظیمات نور تلویزیون هم مشکل را برطرف نکرد، تعویض لامپ بک لایت را در نظر بگیرید. برای اطمینان از این موضوع باید از یک تکنسین متخصص تعمیرات تلویزیون سونی کمک بگیرید.

روش‌های جلوگیری از کمرنگ شدن نور تصویر تلویزیون

جالب است بدانید عمر مفید تلویزیون تا صد هزار ساعت برآورد شده است. به‌طور میانگین، استفاده از تلویزیون را بین پنج تا هشت ساعت روزانه تخمین زده‌اند. در این صورت می‌توان از این دستگاه الکتریکی حدود پنجاه سال با رعایت نکات مهم در نگه‌داری، استفاده کرد.

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که آیا روشن گذاشتن مداوم تلویزیون باعث تیره شدن و کم رنگ شدن نور صفحه تلویزیون می‌شود؟ نکته اول این است که به‌مرور زمان، لامپ‌های Led کیفیت خود را از دست می‌دهند و با اختلال مواجه می‌شوند. در این صورت تلویزیون بعد از مدتی استفاده، با همان میزان برق مصرفی اولیه، نور کمتری تولید می‌کند.

برای جلوگیری از این حالت، پیشنهاد می‌کنیم نور تلویزیون را در همان ابتدای استفاده، کم کنید. مورد بعدی که باید به آن توجه کنید، کنتراست تصویر است. امکان دارد علت کم نور شدن ناگهانی تلویزیون تنظیم کنتراست تلویزیون باشد. کنتراست صفحه نمایش درواقع اختلاف میان تاریک‌ترین نقطه و روشن‌ترین نقطه محسوب می‌شود. هر چقدر کنتراست تصویر افزایش یابد، به همان میزان تفکیک رنگ‌ها و وضوح تصویر نیز بالا می‌رود.

همچنین هرچه وضوح رنگ‌ها بیشتر شود و بتوان ساده‌تر رنگ‌ها و سایه‌ها را تفکیک کرد، با تصویر واقعی‌تری روبه‌رو خواهیم شد. حتماً به تنظیمات کنتراست تلویزیون خود توجه کنید و مطمئن شوید که در بازه‌ی مناسب تنظیم شده باشد.

 

پشتیبانی