آموزش سوکت زدن کابل شبکه

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سوکت زنی کابل شبکه یکی از مهمترین کارهای سخت افزاری در نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری انجام می‌شود و هر کارشناس خدمات شبکه ای می‌بایست این مهارت را داشته باشد.
در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با استاندارد های موجود در این زمینه و مراحل سوکت زنی آشنا کنیم.

جهت سوکت زدن کابل شبکه به لوازم زیر نیاز داریم:
۱- کانکتور شبکه
۲- سوکت شبکه
۳- کابل شبکه
۴- استریپر (سیم لختکن)
۵- آچار شبکه
۶- تستر شبکه

رنگ بندی کابل شبکه

    استاندارد T-568A

    استاندارد T-568B

از این استاندارد در ایران بیشتر استفاده می‌شود.

نکته ۱: اگه هر دو سر کابل رو با یکی از استانداردهای A یا B ببندیم به این نوع کابل Straight می‌گویند و از این کابل می‌توان برای اتصال کامپیوتر به سویچ یا مودم/روتر (وسیله غیر هم نوع از نظر پین بندی) استفاده کنید.
نکته ۲: اگه یکی از سرها رو A و دیگری رو B ببندیم اصطلاحا یک کابل Crossیا همون ضربدری داریم و با آن می‌توان ۲ تا کامپیوتر رو بدون نیاز به سوییچ (دو وسیله هم نوع از نظر پین بندی) به هم شبکه کرد.
سوکت زدن کابل شبکه

استریپر یا همان سیم لختکن را دور کابل انداخته و یک دور میچرخانیم. درون کابل ۸ رشته سیم رنگی وجود دارد که دو به دو بهم پیچیده شدند و به ۴ جفت سیم تبدیل شدند و این ۴ جفت دوباره بهم پیچیده شدند.

ابتدا می‌بایست جفت سیم‌ها را از هم جدا کنیم و سپس هر کدام از جفت‌ها را باز کرده و صاف میکنیم. حالا می‌بایست سیم‌ها را طبق استاندارد های گفته شده در بالا کنار هم بچینیم.

پس از صاف کردن سیم‌ها با انگشت شصت و سبابه سیم‌ها رو نگه می‌داریم تا ترتیب آنها بهم نریزد.

حالا جهت صاف و یکدست شدن سیم ها سر سیم ها را به اندازه ۳ سانت و به طور ۹۰ درجه قطع می‌کنیم.

حالا سوکت را طوری دست می‌گیریم که ضامن آن پایین باشد و با دقت در حالی که زیر سیم را محکم نگه داشتیم درون سوکت جا می‌زنیم به طوری که هر سیم درون شیار خودش قرار بگیرد.

انتهای سوکت فلزهای تیغ مانندی وجود دارد که بعد از پرس شدن درون سیم‌ها فرو می‌رود و اتصال الکتریکی، برقرار می‌شود. در نهایت می‌بایست سوکت را با آچار شبکه پرس کرد.

تستر کابل شبکه، همانگونه که از نام آن پیداست برای تست عملکرد درست کابل های شبکه استفاده می‌شود. پس از اینکه دو طرف کابل را سوکت زنی کردیم برای اینکه از کار خود مطمئن شویم می‌توان از این دستگاه استفاده کرد. تستر کابل شبکه، دو تا ورودی دارد که دو سر کانکتورهای کابل را در آن قرار داده می‌شود. روی تستر کابل شبکه، ۱۸ تا لامپ LED ، دو ردیف۹تایی که ۹ تای آن برای هر سر کابل، برای نشون دادن وضعیت کابل درنظر گرفته شده است. ۸ تا از این ۹ تا لامپ از ۱ تا ۸ شماره گذاری شدند و لامپ شماره ۹ هم با حرف G نمایش داده شده است. حرف G مخفف Ground و مربوط به اتصال شیلد میشود. اگر کابل شبکه سالم باشد میبایست هر ۸ لامپ دو سر کابل دو به دو به ترتیب روشن شوند.
نکته: اکثر تسترها با باتری ۹ ولت کتابی کار می‌کنند. اگر لامپ های LED روشن نشدند امکان دارد از شارژ باتری ها باشد.

پشتیبانی