آموزش ساخت ماشین مجازی (Virtual Machine) در ویندوز

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

شاید تا به حال خیلی براتون پیش اومده باشه که بخواهید از سیستم عامل دیگری در کنار ویندوز خود استفاده کنید بدون اینکه به سیستم عامل فعلیتون دستی بخوره مثلا در کنار ویندوز خود سیستم عامل لینوکس سایر ورژنهای ویندوز و … رو داشته باشید.

با این روش شما میتوانید سخت افزار کامپیوتر خود را همزمان و بدون اختلال علاوه بر سیستم عامل خود با چند سیستم مجازی دیگر به اشتراک بگذارید و همزمان از چند سیستم عامل استفاده کنید بدون انکه انها روی کار یکدیگر اختلالی ایجاد کنند و هر موقع که نیاز به انها نداشتید خیلی راحت پاکشان کنید بدون اینکه در روند کار سیستم عامل فعلی شما اخلالی ایجاد شود.

مثلا برنامه ای تهیه کردید و برای تست کارایی آن یا تمرین بر روی برنامه یا سیستمی خاص که نیاز به تغییرات بالایی در سطح سیستمی دارد دیگر نیازی نیست ریسک کرده و شرایط فعلی سیستم عامل خود را به خطر بیاندازید به سادگی میتوانید یک ماشین مجازی ساخته و کلیه ازمایشات خود را بر روی ان انجام داده و در نهایت انرا به سادگی پاک کنید.

برای این کار, نیاز به برنامه ای واسط داریم که مدیریت سخت افزار و اشتراک گذاری ان بین سیستم عامل اصلی و دیگر سیستم عاملهای مجازی را انجام دهد مانند VMWare و Virtual Box مایکروسافت و یا Hyper-V مایکروسافت که در این مقاله قصد ساخت انرا داریم.

Hyper-V فقط روی سیستم عامل Server شرکت مایکروسافت اجرا میشد اما با امدن ویندوز ۸ این امکان در این سیستم عامل نیز اضافه شده است.

برای فعال کردن این امکان در ویندوز ۸ طبق تصویر ابتدا به Control Panel رفته و از قسمت Programs & Features در منوی سمت چپ گزینه Turn Windows Feature On Or Off را انتخاب می‌کنیم و از لیست باز شده گزینه Hyper-V را تیک زده و Ok می‌کنیم (ممکن است از ما CD ) نصب ویندوز را بخواهد.

در ویندوز Server 2008 نیز در قسمت Server Manager به قسمت Roles رفته و گزینه Add Roles را انتخاب کرده و از لیست موجود تیک گزینه Hyper-V را زده و Next می‌کنیم.

در سایر نسخه ها مانند server 2012 نیز تقریبا مشابه همین فرایند عمل میکنیم.

تا به اینجای کار ما برنامه مجازی سازی را نصب کرده ایم حال نیاز به ساخت ماشین مجازی و نصب سیستم عامل در ماشین مجازی را داریم.

برای این کار در منوی سیستم عامل خود برنامه Hyper-V Manager را باز میکنیم سمت چپ نام سیستم عامل نوشته شده است روی ان کلیک راست کرده و از منوی New گزینه Virtual Machine را انتخاب می‌کنیم.

در پنجره باز شده در قسمت نام ، نام دلخواه را انتخاب میکنیم محل ذخیره ماشین مجازی به صورت پیش فرض در مسیر مشخص شده در عکس میباشد که با زدن تیک گزینه مشخص شده میتوان مسیر دیگری را در هارد دیسک برای ان اختصاص داد.

سپس گزینه Next را انتخاب می‌کنیم در این مرحله مقدار فضای Ram مورد نیاز بر اساس نوع سیستم عاملی که می‌خواهیم نصب کنیم یا برنامه ای که می خواهیم استفاده‌کنیم تعیین می‌کنیم مثلا برای ویندوز ۷ ۱۰۲۴ کافیست.

سپس گزینه Next را انتخاب می‌کنیم در این مرحله اگر قبلا سویچ مجازی ساخته باشیم کارت شبکه سیستم عامل را از این طریق به ان سویچ متصل می‌کنیم.

سپس گزینه Next را انتخاب می‌کنیم در این مرحله نام ماشین مجازی محل ذخیره هارد دیسک ماشین مجازی و حجمی که ماشین مجازی می‌خواهد اشغال کند را تعیین می‌کنیم.

سپس گزینه Next را انتخاب می‌کنیم در این مرحله اگر می‌خواهیم سیستم عاملی بر روی ماشین مجازی نصب کنیم می‌توانیم فایل نصبی را از طریق CDRom یا با دادن ادرس فایل Image گرفته شده از فایل نصبی بدهیم.

سپس گزینه Next را انتخاب می‌کنیم و در انتها خلاصه ای از تنظیمات نمایش داده می‌شود که با انتخاب گزینه Finish عملیات ساخت و نصب به پایان می‌رسد و ماشین مجازی اجرا شده و از طریق فایلی که به ان داده‌ایم بوت میشود و مانند سایر سیستم‌ها می‌توانیم روی ان کار کنیم و یا سیستم عامل نصب کنیم.

ضمنا نگران نباشید، اگر در قسمتی از مراحل گزینه ای را فراموش کرده باشید یا اشتباه زده باشید بعد از نصب نیز می‌توانید انرا تغییر دهید. مثلا مقدار رم یا محل ذخیره ماشین مجازی یا تنظیمات کارت شبکه و …

پشتیبانی