آموزش تصویری تنظیمات مودم LTE مبین نت

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

در این آموزش سعی مینماییم که تا حد امکان تمامی امکانات و آپشن های مودم LTE مبین نت بطور کامل بررسی و توضیح داده شود. لازم به ذکر است که در هنگام خرید سرویس TD-LTE مبین نت ، کارشناسان نصب این شرکت مودم را تنظیم شده و آماده استفاده به شما تحویل خواهند داد و شما نیازی به تغییرات در آن ندارید. همچنین در صورت ریست مودم ، برای اتصال مجدد نیازی به تنظیم مودم ندارید (مثل مودم ADSL که نیاز به تنظیمات نام کاربری، پسورد، VPI، VCI و… داشت تا اتصال برقرار میشد). فقط کافیست که مودم به برق بوده، سیمکارت به درستی در مودم قرار داده شده و در منطقه پوشش دهی باشید.

ورود به تنظیمات مودم :

برای ورود به تنظیمات مودم ، ابتدا مرورگر خود را باز نموده و آدرس 192.168.1.1 را وارد نمایید.

آدرس ورود به تنظیمات مودم LTE مبین نت
ورود به تنظیمات مودم

در صفحه ورود از شما نام کاربری و کلمه عبور می خواهد که بصورت پیشفرض هر دو آنها کلمه admin می باشد.

صفحه ورود به تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه ورود به تنظیمات مودم

صفحه اصلی تنظیمات (Home) :

اگر برای اولین بار است که وارد تنظیمات مودم LTE مبین نت می شوید ، پس از لاگین کردن، صفحه Quick setup نمایش داده می شود که در همان ابتدای کار از شما می خواهد که برای شبکه Wifi خود نام و پسورد تعیین نمایید.

تنظیم وای فای در مودم LTE مبین نت
تنظیم Wifi در مودم LTE مبین نت

نام شبکه Wifi  خود را در قسمت SSID وارد نموده و تیک گزینه Modify Password را بزنید تا در قسمت WLAN Key، پسورد شبکه Wifi خود را تعیین نمایید. اگر تیک گزینه Show Password را بزنید، می توانید موقع تایپ پسورد، آن را ببینید.

پس از این مرحله روی Next کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید که از شما میپرسد آیا می خواهید نرم افزار مودم بصورت اتوماتیک آپدیت شود یا نه؟ این گزینه را روی auto update قرار داده و بر روی دکمه Next کلیک کنید.

در صفحه بعد از شما می خواهد که پسورد ورود به تنظیمات مودم را که بصورت پیشفرض admin می باشد تغییر دهید. در قسمت Current Password پسورد قبلی را تایپ نموده و در قسمت New Password پسورد جدید و همان پسورد را مجددا در کادر زیر آن وارد می نماییم.

پس از این مرحله مقدماتی، مودم وارد صفحه اصلی تنظیمات خود همانند شکل زیر می گردد.

صفحه اصلی تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه اصلی تنظیمات مودم

در این صفحه اطلاعاتی کلی در مورد وضعیت اتصال فعلی مودم (Current connection)، وضعیت شبکه وای فای مودم (WLAN status)، اطلاعات لاگین قبلی به مودم (Previous login information) به شما نمایش داده می شود. همچنین در قسمت بالای صفحه می توانید منوی اصلی مودم را مشاهده نمایید.

صفحه اطلاعات آماری (Statistics) :

دومین صفحه در تنظیمات مودم LTE مبین نت ، صفحه Statistics است که اطلاعات اتصال و دیتای ردوبدل شده توسط مودم را نشان میدهد.

صفحه اطلاعات آماری مودم LTE مبین نت
اطلاعات آماری اتصال به شبکه TD-LTE

در قسمت Current Volume، مقدار حجم مصرف شده در اتصال جاری مودم به اینترنت و مدت زمان این اتصال نمایش داده می شود. در قسمت Monthly data usage، مقدار حجم مصرف شده در ماه میلادی جاری نمایش داده می شود. در قسمت Total Volume هم کل حجم مصرف شده توسط مودم و مقدار زمان استفاده از مودم نشان داده شده است. حجم نمایش داده شده در این قسمت شامل ارسال و دریافت می باشد.

صفحه بروزرسانی مودم (Update) :

در صفحه Online Update می توانید ورژن نرم افزار مودم (Software Version) و UI آن را مشاهده نمایید.

صفحه بروزرسانی مودم
صفحه بروزرسانی (Update) مودم LTE مبین نت

در صورتی که مودم شما به آخرین ورژن نرم افزار خود دسترسی نداشته باشد می توانید با کلیک بر روی دکمه Check for update، بررسی کنید که برای مودم شما نرم افزار جدیدی ارائه شده است یا خیر.

صفحه تنظیمات مودم LTE مبین نت (Setting) :

قسمت اصلی تنظیمات مودم LTE مبین نت صفحه Setting می باشد که دارای قسمتهای مختلفی بوده و می توانید هرنوع تنظیمی را برای مودم و شبکه خود از طریق این قسمت اعمال کنید.

قسمت Quick Setup :

در مورد این قسمت قبلا توضیح داده شده است. پس به سراغ گزینه بعدی می رویم.

قسمت Dial-up  :

این قسمت تنظیمات مربوط به سیمکارت و اتصال به شبکه TD-LTE مبین نت را در خود جای داده است که خود دارای سه گزینه مختلف است :

گزینه Connect : از این گزینه برای روشن و خاموش کردن دیتای سیمکارت استفاده می شود.

صفحه Connect Dial-up در تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه Connect Dial-up

گزینه Profile Managment : در این قسمت پروفایل اتصال به شبکه TD-LTE مبین نت نمایش داده می شود که توسط شرکت تنظیم و پروفایل آن روی Mobinnet تنظیم شده است. برای جلوگیری از تغییر تنظیمات و اختلال در اتصال به شبکه، گزینه های Username، Password و APN غیرفعال می باشد.

صفحه مدیریت پروفایل در تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه مدیریت پروفایل اتصال به شبکه TD-LTE

همچنین شما می توانید با استفاده از گزینه New Profile برای خود یک پروفایل جدید تعریف نموده و به یک شبکه جدید متصل گردید. از این گزینه در هنگام استفاده از اپراتورهای دیگر TD-LTE و اتصال به آنها استفاده می شود.

گزینه Network Setting : از این گزینه برای انتخاب نوع اتصال به شبکه در دسترس استفاده می شود.

صفحه تنظیمات اتصال به شبکه TD-LTE مبین نت
صفحه انتخاب نوع اتصال به شبکه

در قسمت Preferred mode می توانید تعیین کنید که اتصال شما از نوع 2G ، 3G و یا 4G باشد. با انتخاب گزینه Auto مشخص می کنید که اتصال به شبکه براساس میزان آنتن دهی محل قرارگیری شما و به بالاترین شبکه متصل گردد. در قسمت Network Search هم مشخص میکنید که جستجو برای تعیین نوع شبکه بصورت اتوماتیک انجام شود و یا دستی.

قسمت Ethernet :

این قسمت مربوط به تنظیمات اتصال کامپیوتر و لپتاپ از طریق کابل LAN ویا پورت USB می باشد و دارای سه گزینه است :

گزینه Ethernet Setting : از طریق این گزینه نوع اتصال کامپیوتر و یا لپتاپ به مودم را مشخص می کنید که از طریق Connection mode مشخص می شود.

صفحه تنظیمات Ethernet در مودم LTE مبین نت
صفحه تنظیمات Ethernet

گزینه PPPOE برای اتصال از طریق PPPOE و نام کاربری و پسورد مشخص شده برای آن می باشد (اتصال به مودم و اینترنت فقط از طریق آن نام کاربری و پسورد انجام میگیرد و برای همه میسر نیست !). گزینه Dynamic IP برای اتصال به اینترنت با استفاده از IP داینامیک است (با هر بار خاموش و روشن شدن مودم IP نیز تغییر می کند). گزینه Static IP برای اتصال به اینترنت با استفاده از IP  ثابت است (برای دوربین مدار بسته و شبکه هایی که نیاز به IP ثابت دارند). اگر این گزینه در حالت Auto تنظیم شود، خود سیستم بصورت اتوماتیک بهترین نوع اتصال را مشخص می نماید.

گزینه Ethernet Status :  از طریق این گزینه اطلاعات اتصال به اترنت همچون مدت زمان اتصال (Duration)، وضعیت اتصال (Connection status)، IP ، DNS و … نمایش داده می شود.

صفحه وضعیت اتصال به شبکه Ethernet در تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه وضعیت اتصال به شبکه Ethernet

گزینه MAC Clone : اپراتورهایی که اتصال شما به شبکه رو از طریق آدرس MAC مودم مشاهده میکنند ، در هنگام تعویض مودم میبایست به آنها اطلاع دهید که اطلاعات MAC مودم قبلی را حذف کنند و MAC مودم جدید را ست نمایند تا شما بتوانید به شبکه متصل شوید. اگر گزینه Clone را فعال نمایید. اپراتور بجای آدرس MAC مودم، آدرس MAC کارت شبکه شما را مشاهده می نماید و با تعویض مودم، به مشکل برنمیخورید. در اینجا شما می توانید آدرس MAC کارت شبکه خود را برای مودم تعریف کنید تا فقط کارت شبکه سیستم شما بتواند به مودم متصل شود و هیچ سیستم دیگری از طریق کارت شبکه نتواند به مودم متصل گردد.

صفحه MAC Clone در تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه MAC Clone

قسمت VPN :

VPN یا Virtual Private Network یک شبکه خصوصی و مجازی است که به شرکت ها و سازمانها اجازه می دهد کاربران از راه دور و در داخل یک شبکه خصوصی و داخلی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این نوع شبکه طوری طراحی شده است تا یک تونل امن و رمزگذاری شده فراهم کند که در آن داده ها بین کاربر راه دور و شبکه شرکت انتقال داده شود. این شبکه‌ها مزیت‌های زیادی نسبت به اینترنت دارند ولی گسترش و نصب آن‌ها بسیار گران‌قیمت و وقت‌گیر است.

صفحه VPN
صفحه VPN

در این قسمت از تنظیمات مودم شما می توانید یک شبکه خصوصی مجازی یا همان VPN را ایجاد کنید و تمام دستگاههای متصل به مودم را در قالب یک شبکه داخلی و امن به یکدیگر متصل نمایید.

قسمت WLAN :

در این قسمت تنظیمات مربوط به شبکه وای فای مودم و نحوه اتصال دستگاهها به صورت وایرلس قرار دارد. این قسمت خود دارای 4 گزینه جداگانه است :

گزینه WLAN Basic Setting : در این قسمت تنظیمات اولیه شبکه وایرلس مودم قرار دارد. با گزینه WLAN module می توانید نسبت به فعال و یا غیرفعال کردن شبکه وایرلس مودم اقدام کنید.

صفحه تنظیمات اصلی شبکه وایرلس مودم TD-LTE مبین نت
صفحه تنظیمات اصلی شبکه وایرلس مودم

در تنظیمات مودم LTE مبین نت شما می توانید بیش از یک شبکه وایرلس تعریف کرده و برای هریک نام و کلمه عبور جداگانه تعریف نمایید و هر شبکه دارای تنظیمات امنیتی مختص به خود باشد. برای ویرایش تنظیمات هر شبکه، در مقابل نام آن در جدول روی edit کلیک نمایید. در قسمت SSID نام شبکه وایرلس، در قسمت Security mode نوع پروتکل امنیتی اتصال به وای فای و در قسمت WLAN key کلمه عبور اتصال به وای فای را مشخص می نمایید.

در قسمت پایین این صفحه گزینه ای بنام SSID broadcast وجود دارد که بمعنی “نمایش SSID” می باشد. اگر میخواهید شبکه وای فای خود را پنهان کنید، میبایست این گزینه را غیرفعال (disable) نمایید.

گزینه WLAN Advanced Setting : در این قسمت کانال و پهنای باند وای فای مودم را می توانید تغییر دهید.  تغییر کانال Wifi در مواقعی استفاده می شود که شما در یک کانال خاص دارای تداخل فرکانسی هستید و این باعث ایجاد نویز روی آن کانال و در نتیجه کاهش سرعت اتصال Wifi می گردد. جهت غلبه بر این مشکل می توانید از این گزینه برای تغییر کانال به کانالی بالاتر و یا پایینتر استفاده نمایید.

صفحه تنظیمات پیشرفته وایرلس در مودم TD-LTE مبین نت
صفحه تنظیمات پیشرفته وایرلس در مودم TD-LTE مبین نت

در حالت عادی پیشنهاد می شود که هر دو گزینه روی auto قرار داده شوند تا خود دستگاه بهترین فرکانس ارتباطی را انتخاب نماید.

گزینه WLAN Mac Filter  : امروزه مودم های وایرلس تنها یک دستگاه اتصال به اینترنت نیستند. مودم ها دارای قابلیت های بسیاری هستند که یکی از آنها، جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز به شبکه وایرلس و استفاده از مک فیلتر در مودم وایرلس برای این منظور می باشد.

تنظیمات مک فیلتر در مودم TD-LTE مبین نت
تنظیمات مک فیلتر در مودم TD-LTE مبین نت

شما در تنظیمات مودم وایرلس خود تعیین می کنید که چه دستگاههایی اجازه دسترسی به شبکه وایرلس شما را داشته باشند (Allow) و چه دستگاههای نداشته باشند (Deny). شما می توانید مک آدرس(MAC Address) بخصوص آن دستگاه را در این قسمت وارد کنید و تنها به آنها اجازه ورود و دسترسی به شبکه را صادر کنید .

جهت آشنایی بیشتر با مک آدرس و مک فیلترینگ، می توانید مقاله MAC Filtering در مودم های وایرلس را مطالعه نمایید.

گزینه WPS Setting : تکنولوژی Wps که مخفف Wi-Fi Protected Setup است، یک استاندارد برای تنظیمات امنیتی شبکه های وای فای است که صرفا برای راحتی کاربران آماتور ساخته شده است. هدف از ساخت تکنولوژی WPS این است که کاربران آماتور که اطلاعات کمی درباره امنیت و شبکه دارند، بتوانند با دردسر کمتر یک ارتباط امن را برقرار کنند. با استفاده ازWPS  دیگر نیازی نیست که هر بار برای اتصال به شبکه وای فای رمز عبور خود را وارد نمایید. بطور کلی برای افزایش امنیت شبکه خود پیشنهاد میشود این گزینه را در حالت غیرفعال (disable) قرار دهید.

صفحه مربوط به تنظیمات WPS در مودم TD-LTE مبین نت
صفحه مربوط به تنظیمات WPS در مودم مبین نت

برای آشنایی بیشتر با تکنولوژی WPS، می توانید مقاله تکنولوژی WPS چیست؟ را مطالعه نمایید.

قسمت DHCP :

اتصال به شبکه برای هر سیستم درون شبکه، منوط به داشتن یک آدرس IP صحیح است. پروتکل DHCP کار اختصاص IP بصورت خودکار را در یک شبکه انجام می‌دهد.

صفحه تنظیمات DHCP در مودم LTE مبین نت
صفحه تنظیمات DHCP

در تنظیمات مودم LTE مبین نت و یا هر مودم دیگری، فعال بودن قابلیت DHCP باعث می شود هر دستگاهی که به مودم وصل می شود، چه از طریق کابل شبکه و چه از طریق وایرلس، یک IP بصورت خودکار به آن اختصاص داده می شود و شما نیاز ندارید که IP  را بصورت دستی برای آن دستگاه تعریف نمایید. در اصل اینکار باعث راحت شدن اتصال دستگاه ها به مودم می شود.

در تنظیمات DHCP شما می توانید مشخص کنید که رنج IP اختصاص داده شده به دستگاهها در چه بازه ای قرار داشته باشد. به عنوان مثال در رنج 100 تا 200 مشخص می شود که به اولین دستگاه متصل به مودم IP شماره 192.168.1.100 اختصاص داده شود. به دستگاه دوم IP شماره 192.168.1.101 اختصاص داده می شود و همینطور الی آخر … .

در صورت غیرفعال کردن این قابلیت، برای اتصال هر دستگاه به مودم شما می بایست برای آن دستگاه بصورت دستی IP تعیین نمایید.

همچنین با فعال نمودن گزینه Set DNS server manualy می توانید 2 IP سرورهای DNS را بصورت دستی برای مودم تعریف نمایید.

قسمت Security  :

مودم LTE مبین نت دارای پکیجی کامل از تنظیمات امنیتی، کنترلی و قابلیتهای جانبی است که در قسمت Security می توانید تنظیم نموده و از آن استفاده نمایید :

گزینه PIN Management : در این قسمت می توانید برای سیمکارت LTE موجود در مودم، خاصیت PIN Code را فعال نمایید تا با هربار روشن و خاموش نمودن مودم، نیاز به وارد کردن Pin Code داشته باشید.

صفحه مدیریت PIN Code سیمکارت در مودم TD-LTE مبین نت
صفحه مدیریت PIN Code سیمکارت در مودم TD-LTE مبین نت

در تنظیمات مودم LTE مبین نت ، با سه بار اشتباه زدن PIN Code، سیمکارت قفل شده و برای فعالسازی مجدد آن میبایست با بخش پشتیبانی شرکت مبین نت تماس بگیرید.

گزینه Device Management : در تنظیمات مودم LTE مبین نت و در این قسمت به مدیریت دستگاههای متصل به مودم می پردازید.

صفحه مدیریت دستگاههای متصل به مودم TD-LTE مبین نت
صفحه مدیریت دستگاههای متصل به مودم

در قسمت Connected Wireless Devices ، لیست دستگاه های متصل به مودم از طریق وای فای را مشاهده می نمایید. در قسمت Connected Wired Devices ، لیست دستگاه های متصل از طریق کابل LAN را به مودم مشاهده می نمایید. در قسمت Offline Devices ، لیست 5 دستگ آخری که به مودم متصل شده اند را به همراه مک آدرس آنها مشاهده می نمایید و در قسمت Blaklist می توانید لیست دستگاه هایی که در قسمت MAC Filter و بصورت Blacklist تعریف کرده اید تا نتوانند به مودم متصل شوند را مشاهده می نمایید.

گزینه Firewall : در این قسمت می توانید به فعال یا غیرفعال کردن بعضی تنظیمات امنیتی همچون IP Address Filter، WAN Port Ping، فیلتر نام دامنه و مک فیلتر بپردازید.

صفحه تنظیمات امنیتی و دیواره آتش مودم LTE
صفحه تنظیمات امنیتی و دیواره آتش مودم

لازم به ذکر است که در این قسمت فقط می توانید این تنظیمات را فعال و یا غیر فعال نمایید و برای کانفیگ کردن هر قسمت می بایست به قسمت مربوطه آن مراجعه نمایید.

گزینه MAC Filter : در سطور بالاتر در مورد MAC Filter بصورت مختصر توضیحاتی ارائه شد. جهت آشنایی بیشتر با مک فیلترینگ، می توانید مقاله MAC Filtering در مودم های وایرلس را مطالعه نمایید.

گزینه LAN IP Filter : از طریق این گزینه می توانید برای هر دستگاه متصل به مودم از طریق LAN یک سری محدودیت ها ایجاد نمایید.

صفحه تنظیمات LAN IP Filter در مودم TD-LTE مبین نت
صفحه تنظیمات LAN IP Filter در مودم TD-LTE مبین نت

می توانید به دستگاه ها فقط اجازه استفاده از بعضی وب سایتها را بدهید و بقیه وب سایتها فیلتر شوند (Whitelist). می توانید برای بعضی دستگاه ها مشخص کنید که به چه وب سایتهایی دسترسی نداشته باشند (Blacklist). همچنین می توانید برای هر دستگاه بصورت جداگانه تصمیم بگیرید که از چه پروتکل ها و پورت هایی حق استفاده دارد و یا بعضی پروتکل ها و پورت ها را برای آنها ببندید.

گزینه Virtual Server : در این قسمت می توانید دستگاه های متصل به مودم را به عنوان سرور مجازی تعریف نموده و دسترسی به آن را از طریق سایر دستگاه های متصل به مودم فراهم گردد.

صفحه ساخت سرور مجازی در مودم LTE مبین نت
صفحه ساخت سرور مجازی در مودم مبین نت

برای ساختن سرور مجازی بر روی دکمه Add کلیک نموده و میبایست تنظیمات مربوط به IP، پورت LAN، پروتکل دسترسی (Http،FTP و…) را مشخص نمایید.

گزینه Special Applications : در این قسمت می توانید برای اپلیکیشن هایی همانند بازی های آنلاین، ویدئو کنفرانس و یا IP Phone ها نحوه دسترسی به اینترنت را مشخص نمایید.

صفحه مدیریت اپلیکیشن ها در مودم LTE
صفحه مدیریت دسترسی اپلیکیشن های مختلف به شبکه اینترنت

برای این منظور بر روی دکمه Add کلیک نمایید تا یک سطر جدید ایجاد شود. این تنظیمات می تواند بر حسب پورت و پروتکل خروجی اپلیکیشن و یا پورتهای باز و پروتکل های باز اپلیکیشن تنظیم شوند.

گزینه DMZ Setting : DMZ یک لایه امنیتی اضافی برای شبکه را فراهم می کند، به عبارت دیگر هکرها را برای دسترسی مستقیم به سرورهای داخلی و داده ها از طریق اینترنت محدود می کند. یکی از اصلی ترین کاربرد های DMZ برای استفاده از دوربین های مداربسته و دسترسی به تصاویر آنها از راه دور میباشد. همانند کاری که Port Forwarding انجام می دهد.

تنظیمات DMZ در مودم TD-LTE مبین نت
تنظیمات DMZ

برای تنظیم کردن DMZ، ابتدا DMZ Status را Enable میکنیم و در قسمت DMZ IP address ، IP دستگاه DVR و یا آدرس IP هر دستگاه دیگری که میخواهید از طریق DMZ استفاده کنید را وارد میکنید.

گزینه SIP ALG Setting : سرویس SIP ، سرویسی است برای ارائه خدمات تلفن ثابت با استفاده از اینترنت بجای استفاده از بستر سیم مسی. این سرویس تلفنی بر خلاف تلفن های نسل قبل بجای استفاده شبکه های PSTN (تلفن معمولی) از تکنولوژی انتقال صوت با استفاده از بسته های IP یا همان VoIP برای برقراری تماس استفاده می کند.

تنظیمات SIP ALG در مودم TD-LTE مبین نت
تنظیمات SIP ALG در مودم TD-LTE مبین نت

در تنظیمات مودم LTE مبین نت این قابلیت گنجانده شده است که بتوانید مودم خود را به یک سرور SIP تبدیل نموده و از طریق آن یک خط تلفن بر بستر اینترنت راه اندازی نمایید. اگرچه قبل از آن میبایست این قابلیت از طرف اپراتور (مبین نت) راه اندازی و اشتراک آن برای شما ایجاد شود.

گزینه UPnP Setting  : UPnP  به مجموعه‌ای از پروتکل های تحت وب و شبکه گفته می‌شود که این مجموعه پروتکل توسط انجمن (UPnP) منتشر شده است که شامل پروتکل‌های HTML، XML، TCP/IP و UDP می‌شود. UPnP برای ساده‌سازی اتصال وسایل یک خانه یا دفترکار به وجود آمده است. در واقع میشه اینطور گفت که UPnP برای اتصال هرچه سریعتر و راحت‌تر دیوایس‌های سیمی و بدون سیم می‌باشد. UPnP به اسمارت‌فون‌ها و گجت‌ها اجازه می‌دهد تا بدون تداخل فیزیکی یکدیگر رو بشناسند و عمل ردوبدل کردن اطلاعات را برای اشتراک گذاری دیتا بین همدیگر انجام دهند.

اگر بر روی مودم LTE مبین نت خود گزینه UPnP رو فعال کنید، هر کاربری که به مودم شما و شبکه شما متصل شود،  می‌تواند تا این دیوایس‌ها را شناسایی و با آنها ارتباط برقرار کند. مثلاً شما توسط UPnP می‌توانید تمامی دیوایس‌های دیجیتالی منزل را بهم متصل کرده و توسط اون موزیک، ویدئو و یا هرچیز دیگری را به اشتراک بزارید. حتی می‌توانید تمامی این دیوایس‌ها را با هم شبکه کنید و تمامی آنها رو از هر نقطه‌ای در منزل کنترل کنید.

صفحه تنظیمات UPnP در مودم
صفحه تنظیمات UPnP

جهت افزایش امنیت مودم LTE مبین نت خود و جلوگیری از نفوذ دیگران به آن، بهتر است قابلیت UPnP را غیرفعال کنید.

گزینه NAT Setting : تنظیمات NAT موجود در این قسمت عمدتا برای بازی های آنلاین استفاده می شود و موقعی است که دو یا چند دستگاه یا رایانه شخصی بصورت همزمان از یک روتر و بازی استفاده میکنند. این استفاده همزمان در برخی مواقع باعث بروز تداخلاتی در IP و پورت خروجی به سمت سرور بازی شده و مشکلاتی را ایجاد می نماید.

تنظیمات مبوط به NAT در مودم TD-LTE مبین نت
تنظیمات مربوط به NAT

 تنظیمات NAT دارای دو گزینه است :

الف : گزینه Cone : Cone NAT که به عنوان NAT یک به یک نیز شناخته می شود تنها نوع NAT است که در آن پورت همیشه باز است و اجازه می دهد اتصالات ورودی از هر میزبان خارجی به شبکه متصل شود. در این نوع NAT، هر میزبان(Host) می تواند داده ها را به IP و پورت مربوطه ارسال کند و اگر میزبان تلاش نماید داده ها را از یک پورت دیگر ارسال نماید، شکست خواهد خورد و بلاک می شود. پس در Cone NAT تنها پورت مربوطه باز است و لازم است اتصال فقط از طریق همان پورت خاص انجام شود. Cone NAT دارای امنیت پایینتری نسبت به Symmetric NAT است.

ب : گزینه Symmetric : Symmetric NAT همانند Cone NAT محدودیت های دقیقی را برای یک پورت اعمال می کند اما NAT را به طرز متفاوتی اداره می نماید. بطور مثال زمانی که یک Client با استفاده از IP 192.168.0.1 و پورت منبع 56723 به اینترنت دسترسی پیدا می کند، NAT آی پی آن را به 56.35.67.35 تغییر داده اما شماره پورت را یکسان نگاه می دارد. این موضوع به عنوان حفاظت از پورت شناخته می شود. گفته می شود که Symmetric NAT امن تر است.

گزینه Domain Name Filter : از این گزینه برای محدود کردن دسترسی کاربران به برخی وب سایتها استفاده نمایید. در قسمت filter mode گزینه Whitelist مشخص میکند که اجازه دسترسی فقط برای چه وب سایتهایی باشد و بقیه وب سایتها از دسترس خارج شوند و گزینه Blacklist مشخص میکند که اجازه دسترسی به تمامی وب سایتها باز باشد بغیر از وب سایتهایی که شما در لیست سیاه وارد می نمایید.

فیلتر کردن نام دامنه در تنظیمات مودم LTE مبین نت
صفحه مربوط به فیلتر کردن نام دامنه

شما می توانید شبیه این محدودیت ها را نیز از طریق LAN IP Filter اعمال نمایید با این تفاوت که گزینه Domain Name Filter محدودیت را برای تمامی کاربران (هم کاربران LAN و هم کاربران Wifi) اعمال می کند.

گزینه DDNS : قبل از اینکه در مورد DDNS صحبت کنیم، اول بهتر است که DNS را بشناسیم. DNS سرنام Domain Name System است و وظیفه آن، تبدیل اسم وب سایت به IP می باشد.

هنگامی که برای اولین بار به یک وب سایت سر می زنید و نام آن وب سایت را در مرورگر خود وارد می کنید، عملا از سرویس DNS  استفاده می کنید. شما نام وب سایت را دارید اما IP  وب سایت را ندارید. به ناچار یک درخواست به سرور DNS  فرستاده می شود و DNS  در پاسخ به سیستم شما، IP  وب سایت را برمی گرداند و سیستم شما پس از داشتن آدرس IP ، درخواست های خود را به آن آدرس IP می فرستد و تماس برقرار می شود.

DDNS یا Dynamic DNS ، حالتی از DNS  است که اجازه Update  کردن اطلاعات را تحت شرایط خاصی به صاحب آن اطلاعات می دهد. یعنی قابلیت Dynamic Update  دارد.

در برخی از موارد شما قصد این را دارید که از طریق اینترنت، به سرویس های درون شبکه خود دست پیدا کنید. به طور مثال میخواهید از طریق اینترنت و موبایل، به DVR و یا دوربین مداربسته شرکت خود دست پیدا کرده و تصاویر آن را چک کنید. لازمه این کار، گرفتن یک IP Static یا IP ثابت از ISP که اینترنت شما را تامین میکند، میباشد. اما اگر شما نمی خواهید که هزینه IP ثابت به شرکت ارائه دهنده اینترنت خود پرداخت کنید و یا ارائه دهنده اینترنت امکان IP ثابت را نداشته باشد، راه حل استفاده از DDNS است.

برای این کار کافیست از سایت های DDNS مانند  http://www.noip.com و http://www.changeip.com استفاده نمایید. ابتدا وارد سایت شده و ثبت نام کرده و پس از لاگین کردن یک دامین برای خودتان ایجاد نمایید. دامین ایجاد شده بصورت YourDomain.noip.com خواهد بود.

تنظیمات DDNS در مودم مبین نت
تنظیمات DDNS در مودم مبین نت

جهت ست کردن دامنه ساخته شده بر روی شبکه خود، وارد تنظیمات مودم LTE مبین نت شده، قسمت Security و سپس قسمت DDNS، بر روی گزینه Add کلیک کنید. در قسمت Service Provider نام ارائه دهنده سرویس DDNS خود را (مثلا http://www.noip.com) را وارد نمایید. در قسمت My Host Name نام دامین ساخته شده خود را وارد نمایید (مثلا YourDomain.noip.com) و در قسمت یوزر و پسورد هم اطلاعات دامنه خود را وارد نموده و بر روی گزینه Save کلیک کنید. در صورتی نیاز می بایست تنظیمات لازم را در قسمت Port Forwarding انجام دهید.

از این به بعد شما جهت اتصال به دوربین مدار بسته خود بجای وارد کردن آدرس IP ثابت، می توانید از دامنه اختصاصی خود استفاده نمایید.

گزینه Bridge Mode : این قسمت برای فعال کردن خاصیت Bridge در تنظیمات مودم است.

تنظیمات Bridge Mode در مودم LTE مبین نت
تنظیمات Bridge Mode در مودم مبین نت

با فعال کردن تیک Enable bridge mode تنها یک دستگاه و با استفاده از نام کاربری و کلمه عبوری که برای آن تعیین می کنید می تواند به مودم متصل گردد. در هنگام استفاده از گزینه Bridge، میبایست یک کانکشن برای اتصال به مودم بر روی سیستم خود بسازید.

گزینه Parental Control : سیستم نظارت والدین (Parental control) به شما اجازه می دهد که انتخاب کنید چه سیستم‌هایی در چه ساعاتی از کدام روزهای هفته نباید اجازه دسترسی به اینترنت را داشته باشند.

صفحه تنظیمات کنترل والدین در مودم LTE مبین نت
صفحه تنظیمات کنترل والدین

برای وضع قوانین جدید در قسمت Option بر روی دکمه Add کلیک نمایید. صفحه ای همانند شکل زیر ظاهر می گردد :

صفحه افزودن تنظیمات کنترل والدین
صفحه افزودن تنظیمات کنترل والدین

در قسمت Time زمان مورد نظر خود، در قسمت Repeats مشخص می کنید قانون تعریف شده، در چه روزهایی از هفته اعمال گردد و در قسمت Enable on selected devices مشخص می کنید که این قانون برای چه دستگاههایی اعمال شوند.

همچنین اگر میخواهید دسترسی به وب سایتهای خاصی را محدود نمایید، می توانید با کلیک بر روی گزینه Web Filter وارد قسمت Domain Name Filter شوید و تنظیمات خود را از آن طریق دنبال نمایید.

قسمت System :

در این قسمت اطلاعات مربوط به دستگاه مودم، پارامترهای اتصال به شبکه و تنظیمات مربوط به ریست کردن و… را مشاهده می نمایید. این قسمت خود شامل گزینه های متعددی است که هر یک در زیر توضیح داده می شود :

گزینه Device information : در این قسمت اطلاعات مربوط به دستگاه مودم همچون نام دستگاه، IMEI، ورژن سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه، IP مودم و سایر اطلاعات سخت افزاری آن به نمایش درمی آید.

صفحه نمایش اطلاعات دستگاه در مودم مبین نت
صفحه نمایش قدرت سیگنالدهی و سایر اطلاعات دستگاه

همچنین پارامترهای اتصال به شبکه TD-LTE مبین نت در این قسمت نمایش داده می شود. جهت آگاهی شما، اگر خواستید ببینید محل شما دارای سیگنال های دریافتی قوی هست و یا خیر به پارامترهای زیر توجه نمایید :

پارامتر RSRP : این پارامتر بهتر است که کمتر از 110- نباشد (هرچه عدد کوچکتر باشد سیگنال قوی تر است. مثلا اعداد 90- و 78- نشاندهنده سیگنال های قوی هستند).

پارامتر RSRQ : این پارامتر بهتر است بیشتر از 8- نباشد (هرچه عدد کوچکتر باشد سیگنال قوی تر است مثلا اعداد 6- و 4- نشاندهنده سیگنال های قویتری هستند).

پارامتر SINR : بهتر است این پارامتر کمتر از 8 نباشد (هرچه عدد بزرگتر باشد سیگنال قوی تر است).

گزینه Modify Password : این قسمت برای تغییر پسورد ورود به تنظیمات مودم می باشد.

صفحه تغییر پسورد ورود به مودم TD-LTE مبین نت
صفحه تغییر پسورد ورود به مودم

بصورت پیش فرض رمز عبور ورود به تنظیمات مودم admin می باشد که در این قسمت می توانید آن را تغییر دهید.

گزینه Diagnosis : Diagnosis در لغت به معنی عیب یابی و تشخیص بیماری یا مشکل می باشد. در تنظیمات مودم LTE مبین نت مدل B612 ، این قابلیت زمانی بکار می رود که اتصال به شبکه به مشکل برخورده و شبکه قطع می باشد. شما می توانید از این قسمت دستوراتی مانند Ping و Traceroute را اجرا کرده تا بتوانید مشکل قطعی ارتباط را حل نمایید.

تنظیمات Diagnosis در مودم TD-LTE مبین نت
تنظیمات Diagnosis در مودم TD-LTE مبین نت

در قسمت Diagnosis method نوع دستورات خود را انتخاب کرده، در قسمت Destination IP Address / domain name می توانید IP یا دامین مقصد را وارد نمایید و در قسمت Timeout period مقدار زمانی که سیستم عیب یاب منتظر دریافت پاسخ می ماند را بر حسب ثانیه مشخص می نمایید.

گزینه Restore Default : از این قسمت می توانید برای برگرداندن کلیه تنظیمات مودم به تنظیمات اولیه کارخانه استفاده نمایید.

صفحه برگرداندن مودم مبین نت به تنظیمات اولیه
صفحه برگرداندن مودم به تنظیمات اولیه

گزینه Restart : از این گزینه برای راه اندازی مجدد مودم استفاده می شود.

صفحه راه اندازی مجدد مودم
صفحه راه اندازی مجدد مودم

گزینه System Setting :

صفحه تنظیمات سیستمی مودم
صفحه تنظیمات سیستمی مودم

در این قسمت تنظیمات زیر را می توانید اعمال نمایید :

  • گزینه Scheduled restart : با فعال نمودن این گزینه، در صورتی که مودم به مدت 7 روز روشن باشد، یکبار مودم را خاموش روشن میکند تا از آسیب به قطعات الکترونیکی آن جلوگیری شود.
  • گزینه Auto Update : فعال بودن این گزینه باعث می شود مودم هر روز برای چک کردن آپدیت های جدید نرم افزاری بین ساعت 3 تا 5 صبح با سایت سازنده ارتباط برقرار کرده و در صورت وجود آپدیت جدید، بصورت اتوماتیک خود را آپدیت می کند.
  • گزینه Online update setting : فعال بودن این گزینه باعث می شود مودم بدون نیاز به لاگین کردن، آپدیت شود.
  • گزینه Critical update setting : فعال بودن این گزینه به این معنی است که مودم اجازه آپدیت کردن های ضروری که از طرف سایت سازنده اعمال می شود را بدون اجازه کاربر دارد.

گزینه System Logs : در این قسمت اطلاعات مربوط به لاگین کردن کاربر به مودم، کارهای انجام شده توسط او و خطاهای سیستمی مودم نمایش داده می شود.

صفحه اطلاعات ثبت شده دستگاه مودم TD-LTE مبین نت
صفحه اطلاعات ثبت شده دستگاه مودم

گزینه Antenna Setting : در قسمت پشت مودم، محلی برای اضافه کردن آنتن های تقویتی به مودم وجود دارد. در این قسمت می توانید تنظیمات مربوط به اتصال آنتن به مودم را مشخص نمایید.

صفحه تنظیمات مربوط به آنتن های نصب شده به مودم
صفحه تنظیمات مربوط به آنتن های نصب شده به مودم

پشتیبانی