چرا تلویزیون، فلش را شناسایی نمی‌کند؟

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

اگر تلویزیون فلش را شناسایی نمی‌کند و به‌دنبال برطرف کردن آن هستید، این مقاله به شما کمک می‌کند که مشکل خود را حل کنید. شناسایی نشدن فلش در تلویزیون، محدود به یک برند خاص نیست و دلایل مختلفی دارد که می‌توان آن‌ها را برطرف کرد. البته گاهی مسئله به این سادگی نیست و نیاز به تعمیرات تلویزیون و ترمیم و تعویض قطعات است.

عوامل بسیاری هستند که به شناسایی نشدن فلش در برندهای مختلف تلویزیون منجر می‌شوند. برای مثال، ممکن است خود فلش به دلایل نرم‌افزاری یا سخت افزاری ایراد داشته باشد و همچنین شاید پورت تلویزیون آسیب‌ دیده باشد. حتی احتمال خرابی قطعات داخلی تلویزیون هم وجود‌ دارد. در ادامه بخشی از رایج‌ترین دلایل نخواندن فلش در تلویزیون را معرفی می‌کنیم که تقریباً در همه برندها یکسان‌اند.

برای رفع مشکل شناسایی نشدن فلش در تلویزیون، موارد زیر را بررسی کنید:

  • مطمئن شوید که فلش به تلویزیون متصل است؛
  • از سالم بودن پورت USB مطمئن شوید؛
  • سیستم‌عامل تلویزیون را به‌روزرسانی کنید؛
  • از ویروسی نبودن فلش اطمینان حاصل کنید؛
  • فرمت فلش را تغییر دهید؛
  • تلویزیون را ریست فکتوری کنید (بازگرداندن تنظیمات تلویزیون به حالت اولیه کارخانه)؛
  • مین برد را بررسی کنید.

در ادامه برخی از این موارد را به‌طور دقیق‌تر بررسی می‌کنیم.

 

فرمت نامناسب فلش

در بیشتر موارد، تلویزیون فلش را شناسایی نمی‌کند، چون از فرمت آن در دستگاه پشتیبانی نمی‌شود. بیشتر تلویزیون‌ها تنها فرمت FAT32 را در فلش‌ها شناسایی می‌کنند. البته تلویزیون‌های هوشمند جدید، قابلیت شناسایی دیگر فرمت‌ها را هم دارند. پس اگر تلویزیونی دارید که فلش شما را نمی‌خواند، به احتمال زیاد مسئله مربوط به فرمت و ناهماهنگی آن است.

برخی از تلویزیون‌های هوشمند نیز از فرمت‌هایی مانند NTFS پشتیبانی نمی‌کنند و همین امر باعث عدم اتصال فلش به تلویزیون خواهد شد. افزون‌براین، برخی از مدل‌های تلویزیون تنها تا حجم مشخصی از فلش‌ها را شناسایی می‌کنند. به‌ عنوان مثال، ممکن‌ است دستگاه برخی از فلش‌های با حجم ۶۴ گیگابایت به بالا را پشتیبانی نکنند؛ در‌این‌صورت باید از فلش‌های با حجم پایین‌تر استفاده کنید.

 

خرابی فلش

گاهی نخواندن فلش در تلویزیون، مربوط به خرابی و آسیب‌دیدگی این قطعه است. شاید فلش ایراد داشته یا آسیب‌ دیده باشد و به همین دلیل، در تلویزیون شناسایی نشود. مثلاً اگر فلش دچار شکستگی کانکتور و سوختگی باشد، طبیعتاً تلویزیون قادر به شناسایی آن نیست.

آسیب‌دیدگی پورت تلویزیون

ممکن است درگاه ورودی فلش به تلویزیون شکسته یا آسیب‌دیده باشد و فلش به این دلیل در آن خوانده نشود؛ بنابراین چک‌ کنید که پورت USB دستگاه شکستگی نداشته باشد. برای تست این کار می‌توانید فلش را در دستگاه‌های دیگر هم امتحان کنید. اگر فلش در دیگر سیستم‌ها شناسایی شد، احتمالاً ایراد از پورت USB تلویزیون است.

 

خرابی برد اصلی

یکی از دلایل نخواندن فلش در تلویزیون، خرابی مین برد است. مین برد، به‌نوعی مغز تلویزیون محسوب می‌شود و قطعات دیگر را تحت کنترل دارد. اگر این قطعه درست کار نکند، مشکلاتی در تلویزیون ایجاد می‌شود که یکی از آن‌ها می‌تواند شناسایی نشدن فلش و هارد اکسترنال باشد.

فکتوری ریست تلویزیون

گاهی‌اوقات می‌توانید با Factory reset و بازگشت به تنظیمات کارخانه مشکل نخواندن فلش در تلویزیون را رفع کنید. فرایند فکتوری ریست در هر برند از تلویزیون ممکن است متفاوت باشد؛ اما به‌طور کلی، باید وارد تنظیمات تلوزیون شوید و به دنبال گزینه‌ی «Factory reset» بگردید.

آپدیت سیستم عامل

گاهی‌اوقات، مشکل شناسایی فلش به‌دلیل به‌روز نبودن سیستم‌عامل تلویزیون ایجاد می‌شود؛ در‌این‌صورت، باید به بخش تنظیمات تلویزیون مراجعه و اقدام به نصب آخرین به‌روزرسانی کنید.

روش درست وصل کردن فلش به تلویزیون

برای اینکه با مشکل نخواندن فلش در تلویزیون مواجه نشوید، بهترین کار این است که این تراشه را به شکل درست به دستگاه وصل کنید. گاهی تنها به این دلیل که روش استاندارد وصل‌کردن فلش به تلویزیون را نمی‌دانید یا نکات آن را رعایت نمی‌کنید، تلویزیون آسیب‌ دیده و فلش را شناسایی نمی‌کند.

به‌طور کلی، فلش را به‌آرامی و بدون هیچ‌گونه فشار به تلویزیون متصل و جدا کنید تا پورت و فلش‌مموری در معرض آسیب‌دیدگی قرار نگیرند. دقت داشته باشید هنگامی که می‌خواهید فلش را به تلویزیون وصل کنید، به هیچ عنوان به یک‌باره تلویزیون را خاموش نکنید. همچنین توصیه می‌شود پس از استفاده، حتماً فلش را از تلویزیون جدا‌ کنید. اگر فلش به‌مدت طولانی داخل پورت تلویزیون بماند، ممکن است مشکلاتی را در این قطعه و یا خود تلویزیون ایجاد کند.

 

پشتیبانی